Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Op vakantie met een ander gezin: ja of nee?  

Na een avondje borrelen opperen vrienden een idee: laten we keer samen op vakantie gaan. Met kinderen. Je roept meteen ‘Superleuk!’ maar denkt de volgende dag: hoe zal dat gaan? Wat zijn redenen om het wél te doen? En zijn er ook redenen om het vooral niet te doen?

Ouders van Nu samen met Center Parcs
 1. Speelkameraadjes

  Een van de grootste pluspunten van een vakantie met een ander gezin is dat de kinderen met elkaar kunnen spelen. Al hangt het natuurlijk wel af van de leeftijd van de kinderen. Met baby’s werkt dat nog niet, maar wel als de kroost uit peuters, kleuters of oudere kinderen bestaat. Die hoef je dan veel minder te entertainen dan thuis. Hooguit zul je een paar keer als scheidsrechter moeten optreden.

 2. Taken verdelen

  Van boodschappen doen tot koken, de tafel dekken en op de kinderen letten. Je bent met meer mensen, dus je kunt mooi alle taken verdelen. En misschien is er zelfs wel tijd voor de volwassenen om om de beurt even ‘vrij’ te hebben en relaxed een boek of magazine te lezen.

 3. Borreltijd

  De dag is voorbij. De kinderen liggen in bed. Uitgeput hang je op de bank. Maar hoe gezellig is het om nu die fles wijn open te trekken en een spelletje te spelen? Je allerliefste en leukste vrienden zitten naast je op de bank, je hoeft de deur niet uit, geen oppas te regelen of de BOB te zijn. Dit is je kans!

 4. Andere spelletjes

  Natuurlijk kan je ook met je eigen gezin af en toe een nieuw spel doen. Maar er zijn spellen die pas écht leuk zijn als je met een grotere groep bent. En wat te denken van een potje voetballen? Eindelijk bestaat je team uit meer dan één, twee of drie spelers. Een echte competitie!

 5. Voordelig

  Op vakantie gaan is vaak duur. Vooral als je afhankelijk bent van het hoogseizoen. Ga je met nog een andere familie, dan kun je de kosten verdelen. Van de accommodatie (als je met z’n allen in één huis slaapt) tot de boodschappen.

 6. Rekening houden met elkaar

  Dit is niet per se een reden waarom je het moet laten, maar het spreekt voor zich dat je rekening met elkaar moet houden als je met meerdere gezinnen op vakantie bent. Is jouw kind een vroege vogel en staat hij al om 6.00 uur in de ochtend te springen in de woonkamer? Zorg ervoor dat hij rustig doet, zodat niet het hele huis wakker wordt.

 7. Duidelijke afspraken

  Om ergernissen en irritaties te voorkomen, is het verstandig om vooraf duidelijke afspraken met elkaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan de financiën. Doen jullie geld in de ‘pot’ voor de boodschappen? Of betaalt één iemand alles en stuurt hij na de vakantie een Tikkie? Ook belangrijk: wat is het budget? Thuis een hapje eten is natuurlijk een stuk goedkoper dan iedere avond uiteten gaan. Goed om dit soort zaken van tevoren te bespreken.

 8. Andere opvoedstijl

  Iedereen voedt zijn kinderen anders op. Stoor je er dus niet aan dat je vrienden die driftbui van hun peuter anders aanpakken dan dat jij zou doen. Het is wel handig dat jullie als het gaat om onderwerpen zoals snoep en bedtijd een beetje op één lijn zitten. Het is immers niet leuk om steeds aan je peuter te moeten uitleggen waarom zijn vriendje wel een snoepje mag en hij niet.

 9. Vrijheid, blijheid

  Misschien zitten jullie samen in één huis of in twee aparte accommodaties. Hoe dan ook: geef elkaar altijd de ruimte. Als je vrienden een stad willen bezoeken, maar jullie niet: laat ze gewoon gaan. Het is juist misschien wel fijn om een dagje alleen met je gezin te zijn of op te splitsen als de ene groep dit wil en de andere dat.

Goed om te weten: als je bij Center Parcs jouw verblijf boekt, kun je tot 21 dagen voor aankomst eenmalig gratis omboeken, met als uiterste aankomstdatum 31 december 2022.

Op zoek naar een grote accommodatie?

Bij Center Parcs vind je cottages die geschikt zijn voor 6 personen of meer. Perfect voor dat weekendje weg met vrienden of familie. Bekijk snel het aanbod!