Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Op zoek naar een bakfiets? Let hier dan op!

Goed idee: met de fiets in plaats van met de auto. Helemaal als je voor een bakfiets met lekker veel laadruimte gaat. Wel zo handig en vooral ook heel erg leuk. Maar waar let je op, als je een bakfiets zoekt?

Ouders van Nu samen met Trek Bikes

Fiets voorzichtig

Op nummer één: de veiligheid. Let erop dat je kind goed vastzit met riempjes, dat hij veilig in slaap kan vallen tegen een hoofdsteuntje, dat jonge kinderen diep en tot schouderhoogte in de bak zitten en dat er goede vering in zit om schokken op te vangen. Dat rijdt comfortabeler én veiliger.

Moeiteloos vooruit

Twee kinderen, schooltassen en boodschappen: de lading weegt niet niks, dus een licht fietsende bakfiets is een aanrader. Een elektrische bakfiets is helemaal ideaal. Zeker met een volgeladen wagen of met tegenwind.

Op de groei

Een beetje bakfiets moet even meegaan. Vanaf drie maanden kan je baby in de maxicosi mee en je gebruikt ’m zeker totdat je kind een jaar of zeven is. De bakfietswensen groeien met het gezin mee. Denk vooruit als het gaat om zitjes, een maxicosi-adapter en de laadruimte.

Lekker zitten

De bakfiets moet comfortabel zijn, voor jou en je kind. Check tijdens een testrit of het zadel goed zit, of je makkelijk van bestuurder kunt wisselen, of je goed bij de grond kunt bij stilstand en of hij soepel rijdt en wendbaar is.

Lange levensduur

Aangezien een bakfiets even mee moet gaan, zijn duurzame materialen een goede keus. Zeker als-ie altijd buiten staat. Een plastic bak kan tegen een stootje, weer en wind én is makkelijk schoon te maken na een ritje met ijsjes of modderschoenen.

Redactioneel – Offer – Voeding zwangerschap

Eten voor twee

Het Ouders van Nu kookboek
Shop nu