Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

‘Oppassen op kleinkinderen is goed voor oma’s geest’

Voel jij je ook weleens schuldig als je je kind voor de zoveelste keer bij je moeder dropt? Niet nodig! Oma’s die regelmatig op hun kleinkinderen passen hebben namelijk minder kans op alzheimer en andere cognitieve stoornissen.

 

Dit blijkt uit een onderzoek van het Women’s Healthy Aging Project in Australië.

Minstens 1 keer per week

Voor  het onderzoek werden 186 postmenopauzale vrouwen getest, waarvan de meeste kleinkinderen hadden. Uit het onderzoek blijkt dat oma’s die minstens 1 keer per week op hun kleinkinderen passen, beter scoren op cognitieve testen. Deze vrouwen zouden minder kans hebben op ziekten zoals Alzheimer en dementie.

Addertje onder het gras

Dat klinkt natuurlijk hartstikke goed, maar het onderzoek kent wel een kleine kanttekening. De oma’s die meer dan 5 dagen in de week voor hun kleinkinderen zorgen, scoorden juist weer lager op de cognitieve testen dan oma’s die hun kleinkinderen maar 1 keer in de week hadden. De exacte reden hiervoor is niet bekend.

BEKIJK OOK: Oma verrast kleinzoon op zijn verjaardag

De jongen in deze video is zeven jaar geworden, en dat moet natuurlijk groots gevierd worden! Wat hij echter niet weet, is dat er een wel héél bijzondere verrassing op hem te wachten staat.

MEER LEZEN?

Auteur: Erandi Godinez -Bron: Menopause – Beeld: Shutterstock