Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

'Raff mag lekker vies worden'

Elke dag probeert Caitlin met Raff (2) naar buiten te gaan. Dat hij dat ook op het kinderdagverblijf doet, juicht ze alleen maar toe. ‘Ik trek hem nooit zijn mooiste kleren aan.’

Ouders van Nu samen met Partou

‘Of het nu regent of niet, ik ga zo vaak mogelijk met Raff naar buiten. Zeker wel een uur per dag. We wandelen van speeltuin naar speeltuin of gaan even naar de supermarkt. Lekker buiten zijn nodigt uit om op een andere manier de wereld te ontdekken. Daarom ben ik blij dat naar buiten gaan ook op het kinderdagverblijf van Raff de aandacht heeft.

Kliederen en ravotten

Raff zit sinds kort op de peutergroep. Net als bij de babygroep is hier ook een fijne tuin waar hij kan spelen. In de grote zandbak, met de fietsjes of in het gras. Ik heb ook een paar regenlaarzen op de groep neergezet. Zijn mooiste kleren trek ik hem niet aan. Meestal geef ik zijn buitenspeelpak mee, zodat hij lekker kan kliederen, ravotten en vies worden. En dat doet hij ook het allerliefst.

Even wennen

Het is voor Raff nog wel even wennen bij de peuters, merk ik. Alles is natuurlijk nieuw. De groep, de kinderen, de leidsters. Hij heeft daarom nog wat moeite met afscheid nemen. En als ik hem ophaal, moet hij ook vaak huilen. Maar dat is meer een ontlading, omdat hij dan blij is om mij weer te zien. Hij gaat gelukkig altijd vrolijk mee naar huis.

Foto’s sturen

Via de ouderapp Konnect houden de leidsters ons gelukkig goed op de hoogte van hoe het gaat met Raff. Daarbij zegt een foto, in plaats van een lap tekst, vaak voor mij al genoeg: hij heeft het naar zijn zin. Je weet dat het na zo’n emotioneel afscheid uiteindelijk wel goed komt, maar krijgt dan toch even de bevestiging. Dat geeft rust.

Goed contact

Wat ik ook erg fijn vind aan de opvang, is het goede contact dat we met de leidsters hebben. Alles is bespreekbaar. Zo zat het me een beetje dwars dat in elke overdracht wel iets stond als ‘hij is dol op eten’. Uh ja, dat weten we. Op een gegeven moment lees je liever wat hij heeft gedaan. We hebben dit aangegeven bij de leidsters, dat vonden ze alleen maar fijn. En andersom.

'Aan onze groep grenst een leuke ontdektuin'

Ingrid is pedagogisch medewerker op de babygroep bij Partou in Houten, waar Raff de eerste twee jaar heeft gezeten. ‘We proberen ook met de baby’s elke dag naar buiten te gaan. Maar door de verschillende ritmes vergt dat wel een andere voorbereiding. Ook qua bezetting. Er moet altijd een van ons op de groep blijven bij de baby’s die slapen. Aan onze groep grenst een leuke ontdektuin met een soort Teletubbie berg, inclusief glijbaan. Ook zijn er een doolhofje en een loopplank. Dit soort elementen nodigen uit om te ontdekken. Je hebt onder andere balans en lef nodig. Durf ik dat zelf? Of kijk ik om me heen en vraag ik om hulp? Wat ik merk is dat kinderen buiten minder om onze hulp en aandacht vragen. Ze gaan meteen op avontuur. Dit koppelen we ook vaak terug naar de ouders met een foto via Konnect. Deze app is echt een fijne manier om elkaar up-to-date te houden, naast natuurlijk de overdracht bij het halen en brengen. Want zoals Caitlin zegt, alles moet bespreekbaar blijven. Als je iets vervelend vindt, dan horen we het graag. En andersom natuurlijk. Zo kunnen we de zorg voor het kind beter maken, maar ook het vertrouwen bij de ouders vergroten.’

Samen zorgen, spelen en groeien

Onze toekomst begint vandaag. Daarom gaat Partou voor de allerbeste kinderopvang in de buurt. Voor jou en je kind. Een fijne plek waar we samen zorgen, samen spelen en samen groeien. Partou en Smallsteps kinderopvang zijn samen verdergegaan als één nieuwe organisatie: Partou. Omdat je samen sterker bent. Vertrouwd en inspirerend voor de kinderen, ouders en onze medewerkers.

Redactioneel – Offer – Zwangerschapssymptomen

Een fijn zwangerschapskussen is onmisbaar!

Shop nu