Ramona (28): ‘Hoeveel melk mag je drinken tijdens je zwangerschap?’

Ramona (28) woont samen met Wout (29) en dochter Saar (3). Ze is in juli bevallen van baby Lola. Sindsdien zitten ze op zaterdag met zijn viertjes aan het ontbijt. En: de melk staat standaard op tafel. Wel vraagt Ramona zich af of het goed was dat ze melk dronk tijdens haar zwangerschap. 

‘We zijn allemaal dol op melk. Ik drink zelf twee glazen per dag. Niet alleen nu, maar ook toen ik zwanger was. Daarvan vraag ik me trouwens wel af of dat voldoende is geweest. Voor de rest heb ik me niet echt beziggehouden met wat ik wel en niet mocht eten. Veel wist ik nog van mijn eerste zwangerschap. Wel at ik deze keer meer kaas dan normaal als broodbeleg. Echte cravings had ik niet.”

Zijn 2 glazen melk te veel of te weinig tijdens een zwangerschap?

Als je zwanger bent, hoef je niet meer of minder melk te drinken. Je kunt gewoon 2 à 3 glazen melk of melkproducten per dag eten of drinken. Dat is het advies van Het Voedingscentrum. De melk moet wel uit de supermarkt komen. Melk direct van de koe moet je laten staan. Hierin kunnen namelijk verschillende bacteriën voorkomen waar je ziek van kunt worden. Dit komt omdat je een verminderde weerstand hebt als je zwanger bent.