Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

4 recepten met moedermelk en opvolgmelk

Havermoutpap, een fruitsmoothie en pannenkoekjes: met moeder- en opvolgmelk kun je veel lekkere dingen maken. Is je baby (van zes maanden en ouder) toe aan meer variatie? Probeer dan één van deze recepten.

Ouders van nu samen met Kabrita

Met moedermelk

Heb je een grote voorraad moedermelk in de vriezer? Afgekolfde moedermelk kun je in principe gebruiken in elk recept waarin melk voorkomt. Houd er alleen wel rekening mee dat moedermelk niet gepasteuriseerd is en dus niet makkelijk bindt. Dat gaat beter als je de melk eerst au bain-marie verwarmt. Krijgt je kind geen moedermelk meer? Dan kun je natuurlijk ook opvolgmelk* gebruiken voor onderstaande recepten.

Pannenkoeken

– 100 ml moeder- of opvolgmelk
– 50 gram bloem
– ei

Meng 100 ml moedermelk of opvolgmelk met 50 gram bloem en een ei. Bak de pannenkoekjes in een pan met margarine of olijfolie. Een beetje jam of appelstroop maakt het feest compleet. Of maak met fruit leuke gezichtjes.

Exotische fruitsmoothie

– ½ mango
– ½ avocado
– ¼ banaan
– 100 ml moeder- of opvolgmelk

Gooi het gesneden fruit samen met de moedermelk of opvolgmelk in een blender en mix tot een gladde smoothie. Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken, maar dat is misschien in de winter iets te koud.

Havermoutpap met banaan en kokosrasp

– 200 ml moeder- of opvolgmelk
– 4 à 5 eetlepels havermout
– halve banaan
– theelepel kokosrasp

Breng de melk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten staan. Prak ondertussen de halve banaan en roer dit door de havermoutpap. Een beetje kokosrasp erbij maakt de pap nóg lekkerder.

Tip van Kindermusthaves.nl: warme rozijnenkoekjes

Lonneke is moeder van twee kinderen en oprichtster van Kindermusthaves.nl. Haar zoontje Sam krijgt Kabrita-opvolgmelk op basis van hoge kwaliteit Nederlandse geitenmelk. Ze verzint vaak nieuwe, lekkere recepten met Kabrita zoals deze warme rozijnenkoekjes als tussendoortje.

– 60 milliliter Kabrita opvolgmelk
– 50 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 eetlepels rozijnen
– dieetmargarine

Bereid de peutermelk door 60 ml water te mengen met 2 afgestreken lepeltjes Kabrita geitenmelkpoeder. Laat de rozijnen weken in water en laat ze uitlekken. Meng daarna het meel met 60 milliliter van de opvolgmelk en voeg de rozijnen toe. Bak er ronde koekjes van in een koekenpan met wat dieetmargarine.

Meer recepten met opvolgmelk op basis van geitenmelk? Lonneke deelt ze hier.

*Borstvoeding is altijd het beste voor je baby. Moedermelk bevat nou eenmaal precies de goede verhouding eiwitten, vetten en mineralen die je kind nodig heeft om te groeien en zijn immuunsysteem op te bouwen. Bovendien past de samenstelling van moedermelk zich voortdurend aan de behoeften van je baby, heeft het altijd de juiste temperatuur en geef je je kind zo unieke afweerstoffen mee.

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier