Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Reguliere en biologische babyvoeding: wat is het verschil?

Als je zwanger bent, komt er zoveel op je af, dat je soms niet meer weet wat er ‘te koop’ is. Ga maar eens voor het schap met babyvoeding staan: zo veel verschillende soorten en merken. En dan heb je ook nog de keuze uit ‘normale’ voeding en biologische voeding. Wat is het verschil?

Ouders van Nu samen met Ausnutria

Welke keuzes je ook maakt, jij weet wat het beste is voor jouw baby. Toch kan het goed zijn om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die er zijn. Neem bijvoorbeeld opvolgmelk*, waarbij je tegenwoordig ook de optie hebt om voor biologisch te gaan. Wat is het verschil met reguliere opvolgmelk?

Strenge wet- en regelgeving voor babyvoeding

Voor babyvoeding – en dus ook voor alle soorten opvolgmelk – geldt een strenge wet- en regelgeving. Alles wordt gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Van de samenstelling, zoals de hoeveelheid vitamines, mineralen en eiwitten, tot de bereiding en etikettering. Ook is het maximale gehalte aan bestrijdingsmiddelen vastgelegd.

Biologische melk

Het grote verschil tussen reguliere opvolgmelk en biologische opvolgmelk is dat biologische opvolgmelk gemaakt is van biologische melk. Om het biologische keurmerk van de stichting Skal te krijgen, moet het ook nog aan een aantal andere eisen voldoen. Zo moet de voeding voor 95% uit biologische ingrediënten bestaan, duidelijk zijn waar de ingrediënten vandaan komen, mogen er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt zijn en moet rekening gehouden worden met het dierenwelzijn.

Koeien in de wei

De opvolgmelk van Neolac is gemaakt van 100% biologische weidemelk. Deze weidemelk is afkomstig van biologische Nederlandse melkveehouderijen, waar de boeren zich elke dag met veel passie inzetten voor het welzijn van hun koeien, hun boerderij en het milieu. Zo lopen de koeien gemiddeld tweehonderd dagen per jaar buiten en krijgen ze biologisch geteeld voer van de eigen boerderij.

* Borstvoeding is altijd het beste voor je baby. Moedermelk bevat nou eenmaal precies de goede verhouding eiwitten, vetten en mineralen die je kind nodig heeft om te groeien en zijn immuunsysteem op te bouwen. Bovendien past de samenstelling van moedermelk zich voortdurend aan de behoeften van je baby, heeft het altijd de juiste temperatuur en geef je je kind zo unieke afweerstoffen mee.

Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop