Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Dit is hoe je relaxed de ochtend doorkomt met kids (dankzij jullie gouden tips)

Is het bij jou ook elke ochtend rennen en vliegen om iedereen op tijd op de opvang, naar de oppas of op school te krijgen? Adem in, adem uit. Maak het jezelf een stuk relaxter met deze slimme tips van andere ouders (verzameld via onze Instagram-oproep) én van Elise Milou, moeder van Summer (7), Filip (3) en baby Louis (10 maanden).

Ouders van Nu samen met Albert Heijn

1. Sta een half uur eerder op

Nu het ’s ochtends nog zo lang donker is, gaat het misschien een beetje moeizaam. Maar een half uur eerder opstaan dan de rest van het gezin is een aanrader. Om alvast het een en ander klaar te zetten of om zelf eerst op te starten voordat de ‘ochtendspits’ begint.

2. Zet ‘s avonds alles al klaar

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zet daarom ’s avonds – voordat je naar bed gaat – al zo veel mogelijk klaar. Dek (deels) de ontbijttafel en zet de broodtrommels en bekers klaar. Zo kom je ’s ochtends meteen al relaxter beneden.

4. Ruim plannen

Ga ervan uit dat niet alles gesmeerd loopt. Want net op het moment dat je de deur wilt uitstappen, heeft je baby toch een volle luier. Of ontdek je dat er toch nog wat melk op je blouse zit. En waar zijn toch die autosleutels? Fijn dat je dan toch die marge hebt van tien minuten.

5. Samen kleding uitzoeken

Je kunt natuurlijk ook ’s avonds alle kledingsetjes al klaarleggen. Elise Milou doet dit het liefst samen met haar kinderen. ‘Dan is dat in de ochtend geen ‘ding’ meer, want om 8.10 uur moeten we echt de deur uit.’

6. Eerst jezelf, dan je kind

Ja, net als het advies in het vliegtuig met het zuurstofmasker. En nee, dat is niet egoïstisch. Want zeg nou zelf, als je zelf al helemaal up and running bent, dan ben je toch meteen een stuk relaxter? Dat merkt je kind ook, waardoor die ochtend zonder discussie en haast verloopt.

7. Starten met een meditatie

Ook een goed idee: start met een meditatie. Doe dit wel voordat je kind(eren) wakker worden. In de ochtend ben je nog vrij van prikkels, waardoor je lichaam en geest nog in een kalme staat zijn. Als je de dag rustig begint, merk je dat de hele dag. Je bent minder snel geïrriteerd en hebt meer geduld. En net dat heb je nodig met kinderen.

8. Koffie natuurlijk!

Een relaxte ochtend betekent ook: tijd voor koffie. Jouw kickstart voor de ochtend. Hoe alles dan ook loopt, dat bakkie nemen ze je niet meer af. Zorg daarom dat je altijd koffie in huis hebt. Want als het er niet is… Trouwens: mocht je nog niet online je boodschappen doen, probeer het eens. Extra makkelijk in drukke tijden. Bestel bij ah.nl en geniet nu een maand lang van gratis bezorging. Kies ook meteen een persoonlijk bezorgmoment, zodat je boodschappen elke week op hetzelfde moment worden bezorgd. Kan niet beter, toch? Zo hou je meer tijd over voor jouw eigen lieveling!

Fotografie: Kim Krijnen | Styliste: Paula Schouten | Locatie: Grace Location

Redactioneel – offer – Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

HEMA

Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

Vanaf € 1
Shop nu