Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

'Riff moest altijd huilen bij het afscheid'

Riff (2,5) zit al een tijdje op de kinderopvang, maar gewend is hij nog steeds niet. Ondanks dat hij de liefste en beste leidsters heeft, vertelt moeder Christianne. ‘Er zijn altijd tranen bij het afscheid.’

Ouders van Nu samen met Partou

‘Met twaalf weken ging Riff voor het eerst naar de opvang aan de Veurselaan in Voorburg. Een nieuwe locatie die voor ons heel praktisch is, omdat de buitenschoolse opvang van onze dochters op hetzelfde terrein zit. De wenperiode verliep meteen al moeizaam. Riff huilde veel, wilde maar niet slapen en zelfs geen fles, terwijl hij duidelijk honger had.

Extra lang wennen

Na twee weken wennen hebben we met de leidsters meteen een plan opgesteld. We mochten hem wat vaker brengen, maar dan korter. Zodat hij langer de tijd kreeg om te wennen. Uiteindelijk was hij daar dan maar zo’n twee uurtjes per dag. Tussen de voedingen door bracht ik hem. Dat was een heftige tijd. Je gunt je kind gewoon een leuke dag. Niet dat je elke keer een zwaar overstuur jongetje aantreft.

T-shirt van mama

In die periode is er veel overleg geweest over wat het beste voor Riff was. Iedereen dacht mee, ook leidsters van andere groepen. Riff werd in elk geval niet aan zijn lot overgelaten, dat vond ik een enorme geruststelling. Op een gegeven moment is het toch gelukt om Riff de fles te geven. In de maxicosi, zonder oogcontact. En met een gedragen T-shirt van mij over de arm lukte het uiteindelijk zelfs op schoot. Net als het slapen.

Ik mis mama

Inmiddels zit Riff in de peutergroep en gaat het gelukkig beter. Omdat hij ouder is, kan hij beter aangeven wat er aan de hand is en wat hij nodig heeft. Wel is hij nog steeds eenkennig. Hij vraagt wel een paar keer per dag naar mij, waardoor hij niet echt tot spelen komt. Ook is hij erg gehecht aan vaste gezichten, zoals Ellis. Als zij er is, heeft hij sowieso een goede dag. Hoewel, heel slechte dagen heeft hij gelukkig niet echt meer.

Pittig afscheid

Het afscheid ’s ochtends blijft een dingetje. Daar heeft Riff nog steeds moeite mee. Ik blijf niet te lang hangen, dat is ook het advies van de leidsters. Maar je kind huilend achterlaten gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Het maakt me soms echt verdrietig. Wel steunt het me te weten dat het verdriet vaak na een paar minuten al over is. En gelukkig is er de ouderapp Konnect. Zo kan ik altijd even zien of hij het leuk heeft. Dat geeft ook een geruster gevoel.

Goede voorbereiding

Ik ben ontzettend blij met de kinderopvang en heb groot respect voor de manier waarop de leidsters met de kinderen omgaan. Dat mag echt wel meer gewaardeerd worden. Het is niet zomaar een oppas. Ze weten waar ze het over hebben en zijn een waardevolle aanvulling op de opvoeding thuis. Ook zie ik de opvang voor Riff als een goede voorbereiding op de basisschool. Hij leert wachten op zijn beurt, sociale vaardigheden, maar ook om langer van huis zijn.’

Samen zorgen, spelen en groeien

Onze toekomst begint vandaag. Daarom gaat Partou voor de allerbeste kinderopvang in de buurt. Voor jou en je kind. Een fijne plek waar we samen zorgen, samen spelen en samen groeien. Partou en Smallsteps kinderopvang zijn samen verdergegaan als één nieuwe organisatie: Partou. Omdat je samen sterker bent. Vertrouwd en inspirerend voor de kinderen, ouders en onze medewerkers.

Commercieel – Prenatal – Offer – Loopfiets

Loopfiets

Zowel een driewieler als een tweewieler
Shop nu