Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10x waarom SalzburgerLand superleuk is voor kinderen

Ben je nog aan het dubben waar de reis deze zomer naartoe gaat? Maar weet je wél dat je vereisten ‘kidsproof’, ‘veel buiten’ en ‘actief’ zijn? Google dan eens op SalzburgerLand in Oostenrijk. Niet alleen een superfijne zomerbestemming voor jou, maar ook voor kinderen. Dit is waarom! 

Ouders van Nu samen met SalzburgerLand Tourismus GmbH
 1. Wow, wat een hoge bergen

  Mama, wat zijn dat? De bergen in SalzburgerLand gaan zeker indruk maken. Want wanneer ziet je kind dit nou? Met hoogtes van soms wel meer dan 3.000 meter valt onze Vaalserberg (eigenlijk een heuvel) van 322,4 meter in het niet. Leuk weetje: de hoogste berg van Oostenrijk is de Großglockner met een hoogte van 3.798 meter.

 2. Bergweides en mooie dalen

  Waar bergen zijn, zijn ook zacht glooiende bergweides en prachtige dalen waar in en om de bergdorpen van alles te beleven is. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen of neerploffen voor een picknick. Goed om te weten: onder andere in het Nationale Park Hohe Tauern zijn speciale routes uitgestippeld voor kinderen. Ook zijn er zelfs buggyproof wandelpaden!

 3. Met de gondelbaan

  Roept je kind: gaan we weer wandelen? Gelukkig zijn er ook veel manieren om het juist leuk te maken voor kinderen. Bij Wagrain-Kleinarl kun je bijvoorbeeld een ritje maken met de gondelbaan naar de top van de Penkkopf. Superleuk voor kinderen is ook het schommelbos op Wagrainis Grafenberg of Wasserwelt Wagrain, een zwembad met allemaal glijbanen. In de zomer worden er in dit gebied ook veel leuke events en excuses georganiseerd.

 4. Glijbanen, trampolines en meer

  Even een dagje niet wandelen? Bij het bergdorp Uttendorf/Weißsee vind je een prachtig meer van 50.000 m2 met allerlei glijbanen, trampolines, een boulderpark, beachvolleybalveld, tennisbanen, skatebaan en nóg meer. Voor kleine kinderen is er zelfs een apart gedeelte. Uttendorf/Weißsee ligt overigens middein het Nationale Park Hohe Tauern en vlakbij de hoogste berg van Oostenrijk: de Großglockner.

 5. Back in time

  Als je dan toch in Uttendorf/Weißsee bent, bezoek dan ook meteen het Keltendorp, een archeologisch openluchtmuseum. Hier zie je hoe bewoners vroeger leefden en werkten. Dat maakt gegarandeerd indruk!

 6. ‘Pannenkoeken’ eten in een berghut

  Je bent in SalzburgerLand of niet, dan moet je natuurlijk een pitstop maken bij een berghut. Rondom het dorpje Annaberg-Lungötz kom je er talloze tegen. Zeker proberen: kaiserschmarrn, een luchtige pannenkoek die in grove stukken wordt gesneden. Buik rond gegeten? Bezoek dan een van de vele mooie kastelen in de buurt. Leuk feitje: skikampioen Marcel Hirscher is opgegroeid in Annaberg-Lungötz.

 7. De kans is heel groot dat de tablet de hele vakantie in de koffer blijft. Er valt namelijk buiten zoveel moois te zien. Neem bijvoorbeeld de puntige rotsen, zacht gloeiende alpenweides (lekker vanaf rennen), dichtbegroeide bossen (verstoppertje spelen) en de zeldzame bloemen in de regio van Annaberg-Lungötz Of het smaragdgroene meer vlakbij Wagrain-Kleinarl . Wat een bijzondere kleur. Kinderen kunnen de hele dag zich vermaken in de natuur.
 8. Mini-citytrip naar Salzburg

  Ben je de bergweides, gletsjers, meren en watervallen beu (kunnen we bijna niet voorstellen)? Wijk dan uit naar Salzburg, dé grootste stad in de regio met 150.000 inwoners. En niet zomaar een stad. Het centrum is UNESCO-werelderfgoed, Mozart is er geboren en de wereldberoemde Sound of Music speelt hier af. Zegt je kind waarschijnlijk helemaal niets, maar goed om hem hier alvast kennis mee te laten maken.

 9. Slapen bij de boer

  Uitgeput van een dag in de frisse berglucht? Dan ga je met de kippen op stok op een boerderij. In SalzburgerLand zijn namelijk veel boerderijen waar je met het hele gezin kunt overnachten. Kippen voeren, eieren rapen, konijnen aaien, koeien voeren: voor vervelen is hier geen tijd. Handen uit de mouwen, alle hulp op de boerderij is welkom. Maar lekker niksen en turen over het dal mag natuurlijk ook.

 10. Kindvriendelijke hotels

  Liever in een hotel? Kan ook! SalzburgerLand staat bekend om z’n fijne familiehotels. Deze beschikken allemaal over ruime en gezinsvriendelijke kamers, je kunt er babyspullen huren, er zijn veilige buitenspeelplaatsen en vriendelijke speelruimtes en zwembaden. Soms is er zelfs een klimpark bij het hotel, een kinderbioscoop of worden er activiteiten georganiseerd, zoals kinderolympische spelen of paardrijlessen. Kun jij ondertussen relaxen…