Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

‘Sam moet ook leren wachten en delen’

Omdat Sam (bijna 3) enig kind is, vindt moeder Jantine het belangrijk dat hij naar het kinderdagverblijf gaat. ‘Thuis hoeft hij nooit op zijn beurt te wachten.’

Ouders van Nu in samenwerking met Partou

‘Sam is ons eerste en enige kind en in de familie is hij een nakomertje – hij heeft geen neven en nichten van zijn leeftijd. Toen ik na mijn verlof weer ging werken, vonden we het kinderdagverblijf daarom een fijne plek voor Sam om zijn sociale vaardigheden te oefenen en vriendjes te maken.

Delen en wachten

Thuis hoeft Sam nooit echt te wachten, te delen of naar andere kinderen te luisteren. Hij krijgt altijd van ons te horen wat wel en niet mag. We vinden het juist belangrijk dat hij dat ook van anderen hoort. En dat hij leert om dingen in groepsverband te doen. Ook met oog op de basisschool. Het is fijn dat hij dan op het kinderdagverblijf al heeft geoefend met bepaalde sociale vaardigheden.

Vriendjes maken

Sam heeft nu ook de leeftijd dat hij echt vriendjes maakt. Dat is ook de reden dat hij, ondanks dat we naar een andere stad zijn verhuisd, op dit kinderdagverblijf is gebleven. Hij heeft het er zo naar zijn zin en speelt het liefst de hele dag met Simon, zijn beste vriendje, al sinds de babygroep. En ook over de andere kinderen praat hij thuis veel. Als iemand er een dag niet is, dat wordt hij of zij direct gemist.

Net als thuis

Ook is Sam dol op leidsters Stephanie en Natascha. Zij kennen hem al vanaf zijn babytijd. Dat vertrouwde willen we hem niet ook niet ontnemen – daarvoor rijden we graag een paar kilometer extra. En wat ook fijn is: er is altijd goed overleg met Stephanie en Natascha. Nu bijvoorbeeld over het zindelijk worden. We spreken dan af om het thuis en op het kinderdagverblijf op dezelfde manier aan te pakken. En dat werkt. Ook destijds met de slaapjes, toen we dezelfde rituelen deden als hij naar bed ging.

Van één naar twee

Sam ging ook een periode maar één dag naar de opvang. Mijn ouders pasten toen ook een dag op. Stephanie adviseerde ons om toch weer voor twee dagen te gaan; voor de continuïteit. Daar zijn we in meegegaan. We zien het kinderdagverblijf ook echt als een investering voor Sams ontwikkeling. En het is natuurlijk heel fijn dat hij er met zo veel plezier naartoe gaat. We gaan altijd met een goed gevoel naar ons werk.’

Samen zorgen, spelen en groeien

Onze toekomst begint vandaag. Daarom gaat Partou voor de allerbeste kinderopvang in de buurt. Voor jou en je kind. Een fijne plek waar we samen zorgen, samen spelen en samen groeien. Partou en Smallsteps kinderopvang zijn samen verdergegaan als één nieuwe organisatie: Partou. Omdat je samen sterker bent. Vertrouwd en inspirerend voor de kinderen, ouders en onze medewerkers.

Redactioneel – Offer – Zwangerschapssymptomen

Een fijn zwangerschapskussen is onmisbaar!

Shop nu