Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Sanne viel 35 kilo af: ‘Ik kan eindelijk weer lekker spelen met mijn dochters’  

Als je niet goed in je vel zit, heeft dat ook invloed op je gezin. Je bent kortaf, hebt weinig energie of zero geduld. Een slechte dag of slaapgebrek, maar ook overgewicht kan de boosdoener zijn. Sanne (33), moeder van Esmee (5) en Sofie (4) weet er alles van. ‘In een speeltuin of attractiepark zat ik altijd op het bankje.’ Om weer actief betrokken te kunnen zijn bij haar gezin, besloot ze om te gaan ‘PowerSlimmen’. Dit is haar verhaal.

Ouders van Nu samen met PowerSlim

Ongemakkelijke momenten

‘Ik was nooit een onzeker type, maar op de momenten waarop we iets met het gezin deden werd ik geconfronteerd met mijn gewicht en de bijhorende beperkingen. Als we naar een pretpark gingen, ging mijn man als het even kon met de kinderen mee in de attracties. Omdat ik geen puf had of bang was niet in de attractie te passen. Als ik er eens niet onderuit kwam, zorgde dat voor confronterende momenten. Zoals die ene keer toen ik in een achtbaan de veiligheidsstang dichttrok: door mijn omvang kwam die stang niet eens in de buurt van mijn dochter. Ik voelde me toen zó onzeker en ongemakkelijk. Zwemmen met de kinderen was ook geen succes. Te vermoeiend. Van het ene bad naar het andere, trap op en trap af om alle glijbanen uit te proberen: ik haakte al snel af. Ik lag liever op een bedje of zwom rustig in het water. En in de speeltuin was ik standaard te vinden op het bankje. In december 2018 had ik er opeens genoeg van. Ik wilde weer een actieve, gezellige moeder zijn. En dat is inmiddels gelukt!’

Ander mens

‘Als ik foto’s van mezelf terugzie van een jaar geleden, dan zie ik een ander mens. Ik voel me zoveel beter en kan weer lekker spelen met mijn dochters. Voetballen, trampolinespringen of draaien aan de rekstok: ik doe vrolijk mee. De kinderen vinden het geweldig. We hebben nu zoveel plezier samen. Ook is de relatie tussen mij en mijn man veranderd. In positieve zin. Voorheen wilde ik altijd vroeg naar bed omdat ik weinig energie had, daar heb ik nu geen last meer van. En dus hebben we ’s avonds, als de kinderen slapen, nu gezellig tijd voor elkaar.

Afvallen en gezin combineren

De weg naar mijn ‘nieuwe ik’ was natuurlijk niet altijd makkelijk. Het volgen van een afvalprogramma vond ik in het begin een behoorlijke uitdaging. Maar met een strakke planning was het goed te doen. Ik had voor mijzelf iedere dag een zakje klaarstaan gevuld met zes PowerSlim-producten, inclusief de vitamines. Voor mijn gezin bedacht ik wekelijks alle maaltijden vooruit, zodat ik alle boodschappen in een keer kon doen.

De eerste maanden kookte ik apart voor mezelf en het gezin, maar na verloop van tijd is mijn man met mij mee gaan eten. Wel at hij af en toe koolhydraten als hij daar behoefte aan had. Ik heb een poging gedaan om de kinderen ook te betrekken bij mijn nieuwe gezonde manier van eten, maar helaas zijn het geen makkelijke eters. Toch eten ze nu vaker rauwkost bij het eten zoals komkommer en tomaat. En ze drinken veel vaker water, omdat ze mij dit zien drinken.

Op gewicht blijven, maar hoe?

Het PowerSlim-avontuur heeft me bewuster gemaakt van wat ik eet en hoe ik kan genieten zonder in gewicht aan te komen. Dankzij de tips van mijn coach lukt het me inmiddels al ruim vijf maanden mijn streefgewicht vast te houden. Het is zelfs makkelijker dan ik dacht! Heb ik zin een tussendoortje, dan zijn er voldoende verantwoorde alternatieven. En is er een verjaardag, dan eet ik gewoon een stukje taart. Door de juiste balans te vinden, waardeer je dat soort extraatjes meer.’