Dankzij Actie Pepernoot komt Sinterklaas bij élk kind langs

Dankzij Actie Pepernoot komt Sinterklaas bij élk kind langs

Het sinterklaasfeest, de meeste kinderen kijken er vol verwachting naar uit. De schoen mag gezet worden, de Sint en z’n Pieten komen naar school en met pakjesavond is het thuis één groot feest. Dit is wel anders voor kinderen die in armoede opgroeien. Helaas geldt dat voor één op de negen kinderen in Nederland. Om van 5 december voor hen toch een feest te maken is er gelukkig Actie Pepernoot.

Ouders van Nu samen met Kinderhulp

Alleen handje pepernoten

Sinterklaas wordt door bijna alle kinderen in Nederland gevierd. Na het schoen zetten en na pakjesavond laten ze trots hun buit zien aan vriendjes en vriendinnetjes. Dat maakt het extra pijnlijk voor kinderen die het met een handje pepernoten moeten doen. Zeker als ze nog geloven in de Goedheiligman, want Sinterklaas komt toch bij iedereen langs? Tja, hoe leg je het je kind als ouder uit als de sint jullie deur voorbij is gegaan?

Armoede: het kan iedereen overkomen

Je kind in armoede zien opgroeien, is voor de meeste mensen gelukkig een ver-van-mijn-bedshow. Maar dat het iedereen kan overkomen, blijkt wel uit het verhaal van de moeder van Naud.

‘Dat wij het minder breed hebben dan zijn klasgenootjes, ziet Naud inmiddels heel goed. Dat is confronterend, vooral in de decembermaand als Sinterklaas bij iedereen een zak vol cadeaus komt brengen. Behalve bij hem. Ik zie nu al op tegen de schooldag ná pakjesavond. Als zijn klasgenootjes vol trots meenemen wat ze gekregen hebben en Naud geen mooi cadeau kan laten zien. Zes jaar geleden lachte het geluk me toe. Ik was zwanger van Naud en kocht samen met mijn grote liefde Diederik een prachtig huis. Op mijn werk had ik een stap teruggedaan om voor ons kind te zorgen. Helaas werd Diederik verliefd op een ander. Ons droomhuis werd verkocht en ik stond er plotseling alleen voor met een kind, een parttime baan en een flinke hypotheekschuld.’

Actie Pepernoot

Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich in voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Het gaat om ongeveer 398.000 kinderen die niet kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes én volwassen zorgen hebben. Ook deze kinderen verdienen een onbezorgde jeugd en een mooie toekomst, vindt Kinderhulp. Met Actie Pepernoot zorgen ze ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond. Doe je mee?

Actie Pepernoot wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij en Bol.com.