Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Slim bezig! 7x Waarom sintcadeaus niet altijd nieuw hoeven te zijn

Voor een geslaagd sinterklaascadeau is het écht niet nodig om diep in de buidel te tasten. Met het leukste speelgoed mag namelijk best al eens gespeeld zijn, sterker nog: voor kinderen maakt het helemaal niet uit of speelgoed nieuw is of niet. Zo geef je met tweedehands speelgoed een geweldig cadeau waar je kind superblij mee is, dat niet teveel kost en er zijn nóg meer redenen om speelgoed een tweede leven te geven.

Ouders van Nu samen met Marktplaats
 1. Je kind kind ziet geen verschil

  Als ouder wil je je kind graag blij maken. Daarvoor hoef je echt niet het nieuwste of duurste speelgoed te geven, want voor kinderen speelt dit helemaal niet. Het maakt je kind niets uit of die blokkentoren, treinset, step of knuffel gloednieuw is of dat er al mee gespeeld is. Zij zien geen verschil tussen nieuw of tweedehands. Zij zien speelgoed.

 2. Fijn voor de portemonnee

  Toch wel een van de belangrijkste redenen: mooi tweedehands speelgoed kun je vaak voor een zachte prijs overnemen. In feestmaand december pak je meestal flink uit en dan is het fijn als je de kosten een beetje kunt drukken. Ruil speelgoed waar je kind zelf niet meer mee speelt, neem het over van vrienden óf zoek een mooie schat op Marktplaats.

 3. Als je kind snel nieuwe interesses heeft

  Je kind ontwikkelt zich razendsnel en daarom volgen de interesses elkaar in rap tempo op. Je geeft natuurlijk het liefst iets waar hij op dat moment écht blij mee is.  Scoor je een leuk tweedehands item, dan is het toch een stuk minder erg als het op een gegeven moment een blijvend plekje in de speelgoedkist krijgt. En wordt er met speelgoed niet meer gespeeld, dan kun je hier een ander kind weer heel blij mee maken, door het weg te geven of verkopen.

 4. Wanneer je een (over)enthousiaste speler hebt

  Je hebt kinderen die superzuinig met hun speelgoed omgaan én enthousiaste spelers die wat minder zorgvuldig zijn. Hoort jouw kind bij die laatste categorie? Dan willen speelgoedonderdelen weleens zoek raken of stuk gaan. Door voor tweedehands te kiezen kun je vaak een vervangend exemplaar vinden voor een zacht prijsje, dat soms zelfs niet meer in de winkel te verkrijgen is.

 5. Om de speelgoedberg te verkleinen

  Speelgoed waar nog prima mee te spelen is een tweede kans geven, is een stuk duurzamer dan steeds alles nieuw kopen. Wereldwijd wordt elke dag weer een enorme lading (plastic) speelgoed gemaakt. Als je iets wil doen om die speelgoedberg een klein beetje te beperken, is tweedehands cadeaus geven een mooie optie.

 6. Het speelgoed verdient het

  Een auto waar een kind gek op is geweest, een pop waar de vorige poppenvader- of moeder na jaren nu écht niet meer mee speelt. Dat speelgoed verdient toch gewoon een tweede kans? Het is zonde als er niet meer mee gespeeld wordt of als het wordt weggegooid. Door voor tweedehands te gaan geef je geliefd speelgoed een tweede leven.

 7. Kinderen vinden het geweldig

  Ja, echt. Kinderen zijn dol op speelgoed. Of het nu nieuw is of tweedehands. Marktplaats kan het weten, want zij deden een speelgoedtest met een kamer vol met het allerleukste tweedehands speelgoed. Vanuit de gedachte dat je de wereld niet hoeft te veranderen om de wereld te veranderen: soms moet je er alleen naar kijken door de ogen van een kind.

Zo was de Marktplaats speelgoedtest

Voor de speelgoedtest nodigde Marktplaats veertien gezinnen uit, die van tevoren niet wisten wat ze gingen doen en welk bedrijf hierachter zat. De kinderen mochten  tweedehands speelgoed gaan ontdekken. Het verschil in de verwachting van ouders en de daadwerkelijke reactie van hun kinderen kon niet groter: kinderen reageerden dolenthousiast bij binnenkomst in de ruimte terwijl ouders voor de camera hun twijfels uitten over ‘gebruikt’ speelgoed. De reacties van de kinderen die hoorden dat alles tweedehands was? ‘Het lijkt net nieuw’, ‘Ik zou het helemaal niet erg vinden om tweedehands speelgoed te krijgen’ en ‘Als het maar gewoon leuk is’. Voor hen is het leuk, avontuurlijk, doet het niet onder voor nieuw en is het speelgoed nog lang niet uitgespeeld.

Bekijk deze mooie – en best ontroerende – video van de Marktplaats Speelgoedtest.

Commercieel – Hema – Offer – Hydrofieldoeken

Hydrofieldoeken

Drie multifunctionele hydrofiel doeken
Shop nu