Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Soms wat licht urineverlies? Zo los je het op!

Verlies je weleens wat druppels urine? Je bent niet de enige! Zeker na een zwangerschap komt het vaak voor. Met deze tips en trucs maak je het jezelf een stuk makkelijker. Zo kun je weer gewoon niezen, springen en lachen!

Ouders van Nu samen met lights by TENA

Laat je spieren het werk doen

Bij 68 procent van de vrouwen wordt licht urineverlies veroorzaakt door de zwangerschap of de bevalling. Dat is niet zo gek natuurlijk, als je denkt aan de prestatie die je lijf heeft moeten leveren. Je plas ophouden lukt dan niet altijd even goed meer. Zeker als je ineens moet lachen, of als je iets te lang niet naar de wc bent geweest. Door je bekkenbodemspieren te trainen zorg je ervoor dat je weer meer controle krijgt over je plasspieren. En ben je hopelijk snel van het lichte urineverlies af.

Bekkenbodemspieren trainen, zo doe je dat:

  1. Zit rechtop en doe alsof je je plas ophoudt. Je bekkenbodemspieren komen dan los van je stoel. Of onderbreek op de wc je plas even. Lukt dat? Dan heb je de juiste spieren te pakken!
  2. Je bekkenbodemspieren trainen is een kwestie van aan- en ontspannen. Omdat dit geen zichtbare beweging is, kan het overal. Handig!
  3. Ga eens thuis op je rug liggen met opgetrokken knieën en je voeten steunend op het bed. Span je buikspieren aan tijdens het uitademen en trek  je buik extra in.
  4. Kijk voor meer uitleg en tips op lightsbytena.nl.

Schaam je niet

Als je licht urineverlies hebt, dan is het wel zo prettig om jezelf daartegen te beschermen. Maar liefst 37 procent van de vrouwen schaamt zich voor het gebruik van producten voor licht urineverlies. De helft gaat daarom voor gewone inlegkruisjes en 10 procent gebruikt helemaal niets.* Dat kan anders!

Kies producten voor licht urineverlies

Licht urineverlies, met de juiste producten valt er prima mee te leven. Geurtjes, doorlekken en nattigheid is namelijk echt niet nodig. Toch vinden veel vrouwen het vervelend om producten voor licht urineverlies te kopen. Terwijl het leven met licht urineverlies een stuk comfortabeler is als je kiest voor producten die er speciaal voor zijn gemaakt. Met lights by TENA bescherm je jezelf tegen de momenten dat het even mis gaat. En niemand kan zien dat je het gebruikt. Meer informatie en een proefpakket aanvragen? Ga naar lightsbytena.nl.

* Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 577 vrouwen (25-45 jaar met licht urineverlies), september 2018.
Advertisement