Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Spa, ik wil

Een vakantie zónder kinderen kan soms precies zijn wat je even nodig hebt. Daarom: vijf wellnesstrips voor mama.

Op een onbezorgd eiland

Ibiza is maar een paar uur vliegen, dus een ideale bestemming voor een weekendje zon, zee en me-time. Naast goed feesten kun je er namelijk ook uitgebreid tot rust komen. Het 7Pines Resort Ibiza staat bekend om hun geweldige spa, fantastische retreats en prachtige ligging. Naar het schijnt heeft de rots Es Vedra helende krachten en laat dit nou net de rots zijn waar je vanaf het zwembad op uitkijkt. Als je nu niet relaxed terugkomt…

Even resetten

Heb je meer nodig om op te laden dan zon, zee, strand en een cocktail? Het Mandali Retreat in Italië is de ultieme resetknop voor jou. Het is een geweldig hotel in een nog mooiere omgeving, waar je allerlei retreats en workshops kunt doen. Denk: meditatie, yoga, stilte-retreats en allerlei soorten self care. Je komt sowieso herboren terug.

ParadIJS

Het Silica Hotel, midden in de Blue Lagoon (een lagune vol warm bronwater) van IJsland, biedt wat we noemen: hogere spa-kunde. Je kunt kiezen voor verschillende retreat-pakketten waarbij je de hele dag in de watten gelegd wordt, van massages tot scrubsessies en speciale behandelingen in de Blue Lagoon zelf. Leuk om te combineren met een bezoek aan een van de geheime hot springs, zoals Hrunalaug of Landbrotalaug.

Stomen en gaan

Met negen binnen- en buitenzwembaden mag het Schwarz Hotel best hét wellnesshotel van Tirol genoemd worden. Er is een hottub voor bubbelsessies, en vanuit het warme zoutwaterzwembad heb je uitzicht op het prachtige berglandschap. Elke ochtend kun je een frisse duik nemen in de zwemvijver midden in de natuur, waarna je voor een gezond ontbijt neerploft op het zonnige terras. Het saunadorp is gevestigd in een chalet in de bergen en telt drie verdiepingen. Heb je langer de tijd, dan kun je nog meedoen aan een zevendaags gezondheidsprogramma.

Gouden bergen

Frisse lucht, bergen, een spectaculair uitzicht: één nachtje in dit prachtige boetiekhotel, en je bent al een ander mens. Het hotel ligt aan een meer in het Zwitserse Davos. En hoewel je natuurlijk lekker zelf bepaalt wat je gaat doen (daarom bén je er ook), zijn dit een paar opties: zwemmen, wandelen, suppen, hiken en je laten verwennen in de wellness van het hotel. Over het eten hoef je je ook geen zorgen te maken, want er staat een Nederlandse sterrenchef in de keuken.