Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Sparen voor je kind: 4 redenen waarom je nú moet starten

Geld opzijzetten voor je kind, doe jij dat al? Het is iets wat je makkelijk voor je uit schuift, maar toch belangrijk om mee te starten. Want laten we eerlijk zijn: kinderen kosten flink wat geld. Nu, maar ook later. Start daarom nu met sparen en help je kind straks een eind op weg. 

Ouders van Nu samen met ABN AMRO
 1. Maandelijks minder

  Nog niet gestart met sparen? Je bent nooit te laat. Maar het is wel zo: hoe vroeger je begint, hoe minder je maandelijks opzij hoeft te zetten. Stel: je wilt 10.000 euro sparen voor de achttiende verjaardag van je kind. Dan moet je vanaf de geboorte van je kind zo’n 50 euro per maand sparen. Maar kijk vooral naar wat je per maand kunt missen. Ook met 20 euro per maand heb je na 18 jaar een mooi spaarpotje.

 2. Vliegende start

  Wist je dat een rijbewijs tegenwoordig gemiddeld zo’n 2.750 euro kost? Dan is het wel zo fijn als je je kind een financieel duwtje in de rug kunt geven. Ook studeren is een dure grap. Het collegegeld voor de hogeschool en universiteit is vastgesteld op 2.209 euro per jaar. En daar komen nog veel meer kosten bovenop. Zeker als je kind ook op kamers gaat.

 3. Sparen voor een doel

  Wat sowieso helpt bij sparen: stel een duidelijk doel. Is het niet voor een studie of rijbewijs, dan misschien wel voor een mooi startkapitaal om een huis te kopen. Of voor een studie in het buitenland, een mooie verre reis, misschien wel samen met jou.

 4. Kosteloos een spaarrekening

  Heel belangrijk: hoe spaar je voor je kind? Bij ABN AMRO heb je de KinderToekomst Spaarrekening. Die is kosteloos, dus wat houd je tegen? Lukt het even niet om een bedrag naar deze rekening over te maken, geen zorgen – je hoeft niet maandelijks in te leggen en je bepaalt zelf wanneer je geld opzij zet. En misschien is er ook weleens een opa, oma of een suikertante die af en toe wat sponsort.

Het duurt nog even…

..maar er komt een moment dat je kind zelf geld wil uitgeven. Voor speelgoed, kleding of een toffe gadget. Het is belangrijk om je kind van jongs af met geld te leren omgaan. De kosteloze betaalrekening voor kinderen, de Jongerengroeirekening van ABN AMRO, helpt jou als ouder daarbij. Hiermee bepaal jij hoeveel geld je kind mag uitgeven. Zo kun je steeds meer vrijheid geven en leert je kind verstandige keuzes maken. Tip: stort het zakgeld op deze rekening of iets extra’s voor bijvoorbeeld het rapport.

Redactioneel – Offer – Spelen en ontdekken

Spelen en ontdekken

Het allerleukste peuterspeelgoed
Bekijk hier