Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Speelkwartieren

We hebben in Nederland de grootste speeltuinen van Europa. Maar ook over de grens kunnen ze lekker vaak de wipkip op. Wel zo leuk na een ochtend kerken en musea hoppen.

Hogere speelkunde

Hindernisbanen, luchtskelters, minicars, hobbelfietsen, glijbanen in alle soorten en maten, een pirateneiland, een waterpark, een dreumesland… Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is aanwezig in de immense speeltuin Linnaeushof in Bennebroek. En komt het met bakken uit de lucht? Geeft niks: een groot deel van de speeltuin is overdekt. Een ticket kost maar 12,50 euro, en met de hotels en campings in de buurt kun je er een weekendje weg van maken.

Gaan op die glijbaan

Zijn de kinderen gek op glijbanen? Het nieuw geopende Admiralty Park Playground in Singapore ligt in een heuvelachtig gebied, en dat geeft de glijbanen, die over de hellingen naar beneden lopen, een extra dimensie. Na het glijden kun je weer omhoog klimmen via de netten tussen de buizen. Beetje te spannend? Gewoon wandelend de top van de heuvels bereiken kan ook.

Vrolijke Fransen

Overnachten in een nagebouwd spaceship, je slaapzak uitrollen in een enorme houten koe… Nee, het Franse Diverti’Parc is geen gewone speeltuin. Het park combineert natuur, speeltuinen en slaapplekken op ruim twaalf hectare grond. Een greep uit de to do’s: karten, tafelvoetballen, schattenjagen, ziplinen, minigolfen, dartelen door het speellabyrint, jumpen op de springkussens en échte koeien aaien.

Lachen-gieren-spetteren

In het Duitse Haltern am See, midden in natuurpark Hohe Mark en op slechts een uurtje rijden van de grens, ligt Ketteler Hof. Een stoer pretpark met glijbanen, klimtorens, skelters, touwbruggen, een rodelbaan en heel veel dieren om te aaien. In de zomer is het helemaal dikke pret, dan is de waterspeelplaats met waterbanen open.