Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
smallsteps

Spelenderwijs meer groente eten

Kinderen en groenten; al jarenlang een lastige combi, maar wist je dat na 10 tot 15 keer proeven kinderen een nieuwe smaak pas accepteren en dat spelenderwijs aanbieden van groente helpt?

Ouders van Nu samen met Smallsteps

Het blijft een uitdaging om jonge kinderen aan de groenten te krijgen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 80% van de kinderen tot 12 jaar niet voldoende groente eet. Dit komt omdat het veel tijd vraagt om jonge kinderen aan smaken te laten wennen. De eerste 1000 dagen zijn cruciaal, omdat in deze periode de smaak wordt ontwikkeld. Samen met vaste voedingspartner Madaga introduceert kinderopvang Smallsteps nu de Smaaksafaribox, om kinderen op speelse wijze groenten te laten ontdekken.

Gezond is leuk

De Smaaksafaribox is een proef-, kook- en activiteitendoos met leuke dierenverhalen waarbij telkens een groente centraal staat. Spelenderwijs groente proeven is namelijk een effectief middel om bijvoorbeeld gezonde voeding leuk te maken. De introductie van de Smaaksafaribox gebeurt dan ook in spelvorm, met niemand minder dan chef-kok Freek van Noortwijk.

Groenteraket en worteltaart

In drie verschillende afleveringen gaat Freek de Smaaksafari battle  aan met de kinderen van Smallsteps. Zo is er een blind-tasting, doen ze een wedstrijdje wie de vetste groenteraket kan bouwen en maken ze samen een worteltaart. Freek weet als geen ander hoe  belangrijk – en hoe fijn – een brede smaakontwikkeling is. Benieuwd hoe Freek het ervan af brengt tegen de kinderen? Kijk de afleveringen hier.

Commercieel – Hema – Offer – Zwangerschapshemd

Zwangerschapshemd

Rekt 9 maanden met je mee
Vind je hier