Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Tafelen met je pasgeboren baby: doen! Dit is waarom

Een van de leukste mijlpalen met je baby: de eerste hapjes. Je kind kan in z’n kinderstoel zitten en maakt echt deel uit van het eetritueel. Maar wist je dat je al meteen na de geboorte kunt beginnen met samen tafelen? Sterker nog, dat is juist heel góéd.

Ouders van Nu samen met Stokke

Zelfvertrouwen bouwen

Met je baby aan tafel zitten is reuzegezellig én hartstikke handig, en je maakt ook nog eens gemakkelijk contact met hem, als hij op ooghoogte zit. Zo is hij al van jongs af aan onderdeel van het gezin en het tafelritueel. Dit geeft hem een geborgen gevoel en ondersteunt zijn emotionele ontwikkeling, waardoor hij lekker veel zelfvertrouwen opbouwt. Handig: met de juiste kinderstoel kun je al vanaf het begin met je baby aan tafel zitten.

V.l.n.r.: Tripp Trapp®, Stokke® Steps™ en Stokke® Clikk™

3x fijne stoelen voor je baby

Stoel voor het leven

De Tripp Trapp® groeit mee met je kind vanaf de geboorte tot volwassenheid, dankzij de accessoires, het verstelbare zitje en de verstelbare voetensteun. Met de verkrijgbare Newborn Set kan de baby zelfs al vanaf dag één meteen aan tafel. De Tripp Trapp is verkrijgbaar in verschillende kleuren en houtsoorten, er is er dus altijd een die bij jullie past.

Tripp Trapp®

Vijf kinderstoelen in één

Met het 5-in-1-zitsysteem van de Stokke® Steps™ combineer je verschillende zitjes en poten, een wipstoel die je op de kinderstoel klikt (die je ook los kunt gebruiken), een tafelblad en een kussen. Deze stoel is makkelijk verstelbaar, waardoor je kind er tot z’n tienertijd plezier van heeft! Neem je de wipstoel erbij, dan kan je pasgeboren baby al meteen aan tafel.

Stokke® Steps™

1-2-3 Clikk

De Stokke® Clikk™ ziet er leuk uit, je klikt ’m zo in elkaar en hij is makkelijk schoon te maken. Ideaal voor de eerste hapjes, want een knoeiboel is zó opgeruimd. Bovendien zit je kind vanaf zes maanden tot drie jaar comfortabel met voldoende beweegruimte. De stoel is licht, dus schaf je een draagtas erbij aan, dan neem je ’m overal mee naartoe. Nog een heel fijn pluspunt van deze stoel: hij is verkrijgbaar in drie nieuwe kleuren, geïnspireerd op de Scandinavische natuur: Fjord Blue, Black Natural en Midnight Black. Zo matcht die ook mooi bij je interieur.

Stokke® Clikk™

Voedingsexpert Susanne Verzuu: de eerste hapjes

Overgaan op vaste voeding is zowel voor kind als ouder even wennen. Zie de overstap vooral als kennismakingsfase en houd het ontspannen. Het doel is vast voedsel leren kennen, qua smaak en structuur, een bord hoeft dus niet leeg. Als je je kind van jongs af aan leert dat de avondmaaltijd een ontspannen en gezellig familiemoment is dan helpt dat bij het ontdekken van nieuwe smaken en producten. Kinderen kunnen nieuw voedsel spannend vinden en moeten iets vaak meerdere keren proeven voordat ze de smaak herkennen en waarderen. Als het lukt eet dan samen met je kind, kinderen kopiëren nou eenmaal graag en als jij laat zien dat je smakelijk eet kan dan stimuleer je je kind om ook te gaan eten.

Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop