Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Tandenpoetsen: zo maak je het leuk(er)

Tadaaaa! Daar is-ie weer: de tandenborstel. Je kind schreeuwt moord en brand. Want als er één ding is dat hij niet leuk vindt, dan is het wel het poetsen van zijn tanden. Wat kun je doen om tandenpoetsen leuk(er) te maken? En hoe voorkom je dat je kind helemaal niet meer wil poetsen?

Ouders van Nu met Philips

Jong geleerd, oud gedaan

Zodra de eerste melktand tevoorschijn komt, mag je al beginnen met poetsen. Niet alleen bescherm je zo de tand(en) van je kind, ook went hij meteen aan het tandenpoetsen.

Leuk ritueel, geen strijd

Maak van het tandenpoetsen vooral een leuk ritueel en geen verplichting. Laat je baby bijvoorbeeld zelf ook even de tandenborstel vasthouden of ‘poetsen’. Houdt je baby de kaken stijf op elkaar? Gebruik een speciaal vingerborsteltje.

Gekke bekken trekken

Vaak gaat het poetsen nog wel oké bij baby’s, maar dat kan van de een op andere dag veranderen in een strijd als ze eenmaal peuter zijn. Pas dan afleidingstrucs toe, zoals het trekken van gekke bekken of het zingen van een liedje.

Lang leve de apps

Afleidingsmanoeuvres geen succes? Geen nood! Met een poets-app is de kans héél groot dat er een einde komt aan alle poetsellende. Zo leert Sparkly in de Philips Sonicare For Kids-app je kind spelenderwijs alles over mondverzorging. Tijdens het poetsen geeft hij je kind duidelijke visuele instructies. En wordt er goed gepoetst, dan kan je kind zelfs een beloning krijgen.