Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Terug naar school: zo bereid je je kind voor

De zomervakantie is dé tijd om de teugels te laten vieren. Je kind gaat later naar bed, je eet vaker een ijsje en bent veel samen met je gezin. Heerlijk! Maar de scholen beginnen alweer bijna. Na een lange, relaxte zomer is dat waarschijnlijk best even wennen. Daarom: handige tips voor die eerste schoolweek.

Ouders van Nu samen met Primark

In het ritme

Het leven met een drukke ochtendspits en volle dagen tussen klasgenootjes begint straks weer. Om dat rustig te laten verlopen, is het slim om die laatste week van de vakantie terug in het ritme te komen. Breng je kind weer op tijd naar bed en start de dag vroeg, samen aan de ontbijttafel. Dan zit dat ritueel er alvast weer een beetje in.

Kletsen over de klas

Praat met je kind over wat hij kan verwachten als hij straks weer begint. Wat gaan ze allemaal leren na de zomervakantie? Welke vriendjes zijn er weer bij en welke juf? Vraag vooral ook naar de verwachtingen van je kind: waar heeft hij zin in en wat vindt hij misschien spannend?

Nieuw pak

Na een zomerlang chillen is zo’n eerste schooldag vaak best even een ding. Geef je kind daarom iets om naar uit te kijken. Shop bijvoorbeeld nieuwe schoenen en een nieuwe jas waar hij zich helemaal goed in voelt. Dikke kans dat hij niet kan wachten om z’n nieuwe outfit aan z’n klasgenootjes te showen.

Tasje erbij?

Met een nieuwe groep komt een nieuw imago. Voor je kind betekent een groep hoger dat ‘ie bij de oudere kinderen hoort. Daar past die lieve Peppa Pig-tas misschien niet meer bij, maar met een stoere Minnie Mouse- of vette Playstation-rugzak kan je kind zéker aankomen.

Schrijven en tekenen

Of je kind nu naar de opvang gaat, naar de kleuterklas of groep 3: creatieve activiteiten staan sowieso op het programma. Leuk om daar thuis alvast mee te beginnen. Zo went je kind aan het maken van de taakjes waar hij straks op school ook weer mee aan de slag mag. Stiften, potloden en pennen zijn dan altijd welkom. Ook van krijt en verf kun je nooit genoeg hebben.

Gymspullen

Zit je kind op de basisschool? Dan hoort de gymles er vanaf het begin helemaal bij. Check wat de kledingvoorschriften zijn op de school van je kind. Of ze op gymschoenen gymmen bijvoorbeeld. Een gymtas is misschien ook wel handig, als gymkleding verplicht is.

Maak kans op 150 euro shoptegoed bij Primark!

Goed nieuws! Om het nieuwe schooljaar te vieren mogen we 150 euro shoptegoed weggeven aan een van onze lezers. Wil je kans maken? Vul dan voor 15 september hieronder je gegevens in en wie weet scoor jij straks voor 150 euro aan back to school-items van Primark.

Ouders van Nu product – Leren luiertas cognac

Burkely

Leren luiertas Burkely

€99,95
Bestel nu