Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

‘Wat ik vaak hoor, is dat je gaat poepen tijdens je bevalling’

Zie je op tegen de bevalling, of denk je: laat maar komen? En een geboorteplan, heb je daar al over nagedacht? In de tweede aflevering van De club van ’22 praten Richenella, Carmen, Lotte, Yvet en Linda over de aanstaande bevalling en het geboorteplan.

In samenwerking met Philips Avent

Carmen hoopt dat ze haar verloskundige achtergrond los kan laten tijdens de bevalling. Yvet bevalt het liefst in het ziekenhuis, dat voelt relaxter mocht er toch iets zijn. Ook omdat ze in een dorpje achteraf woont. Na twee inleidingen is de wens van Richenella om juist thuis te bevallen. Vanwege haar aangeboren hartafwijking moet Lotte sowieso in het ziekenhuis bevallen. Dat geeft haar eigenlijk ook heel veel rust. Linda is er gerust op dat het in het bijzijn van haar partner helemaal goed komt. ‘Als mij maar verteld wordt hoe ik het moet doen.’

Bekijk hier de video!

Over De club van ’22

De club van ’22 is een mini-videoserie waarin we Richenella, Carmen, Lotte, Yvet en Linda volgen. Ze zijn allemaal uitgerekend in 2022 en volgen samen zwangerschapsyoga. Op de mat wisselen ze hun ervaringen uit over alles wat bij zwanger worden en zwanger zijn komt kijken.

Even voorstellen…

Carmen (31) – zwanger van haar 1e kind
Uitgerekend op: 30 maart 2022
Carmen is zelf verloskundige en had moeite om zwanger te worden, omdat ze geen eisprong bleek te hebben. Door hormoonbehandeling is het uiteindelijk toch gelukt.

Linda (30) – zwanger van haar 1e kind
Uitgerekend op: 4 maart 2022
Linda kwam op haar 29e vervroegd in de overgang. Door een IVF-behandeling is ze zwanger geraakt. Het duurde lang voordat ze kon genieten van haar zwangerschap.

Lotte (32) – zwanger van haar 1e kind
Uitgerekend op: 13 januari 2022
Lotte heeft een geboren hartafwijking en is hierdoor onder controle bij de gynaecoloog in plaats van de verloskundige. Tijdens haar zwangerschap moet ze enorm huilen om de raarste dingen.

Babynieuws: Lotte is op 10 januari bevallen van zoon Spencer. Hij woog 2855 gram en was 48 cm. 

Richenella (34) – zwanger van haar 3e kind
Uitgerekend op: 4 april 2022
Richenella heeft last van ernstige misselijkheid (HG) en kan daardoor niet optimaal genieten van haar zwangerschap. Ze heeft twee jongens en nu in verwachting van een meisje.

Yvet (36) – zwanger van haar 1e kind
Uitgerekend op: 5 februari 2022
Yvet heeft zoals ze zelf zegt ‘een zwangerschap uit het boekje’. Ze doet zelfs nog vijf keer per week aan CrossFit.

Nieuwsgierig naar het vervolg?

In aflevering 3 praten Linda, Carmen, Lotte, Richenella en Yvet met elkaar over het aanstaande moederschap. Hoe zien ze zichzelf als moeder en in hoeverre verwachten ze dat hun leven verandert? Je ziet het vanaf 21 januari. Dan kun je deze nieuwe aflevering hier bekijken.

tip
Redactioneel – Offer- Drinkbeker

Drinkbeker

De Miracle 360° Trainer Cup
Shop nu