Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
nintendo

Thuis sporten? Check deze gouden tip!

Nu de sportscholen al tijden dicht zijn en met alle andere coronamaatregelen, zul je zelf aan de slag moeten als je in shape wilt blijven (of komen). Dat lijkt misschien ingewikkeld nu je thuiswerkt en met kinderen om je heen, maar echt: het kan makkelijker én leuker zijn dan je denkt!

Ouders van Nu samen met Nintendo

Gewoon vanuit huis

We verklappen alvast één ding: je kunt het gewoon vanuit huis doen. Handig, want zo kun je nu – en ook straks als de sportscholen weer open zijn – thuis regelmatig een workout doen. Dat bespaart niet alleen (reis)tijd, het geeft je ook de vrijheid om te trainen op de momenten waarop het jou uitkomt. Bijvoorbeeld tijdens het middagslaapje van je kind of als hij ’s avonds in bed ligt.

Buik, billen, benen en meer

Maar wat is nu dé tip waarmee je lekker vanuit huis aan je buik, billen en benen kunt werken? De fitnessgame Ring Fit Adventure van Nintendo Switch! Om de game te besturen gebruik je je hele lichaam. Een full body workout dus, waarbij je alle spiergroepen traint. Bij de game zijn twee accessoires inbegrepen: de Ring-Con en een beenband die je op elk niveau en kracht kunt instellen. Ook je hartslag en het aantal verbruikte calorieën worden bijgehouden.

Zo werkt het

Ring Fit Adventure is een game en fitnesstraining ineen. Om deze game te kunnen spelen, heb je een Nintendo Switch nodig. Daarna kun je aan de slag. Zet je ‘m in de stand ‘avontuur’ dan kan je door op je plaats te joggen door een prachtige fantasiewereld rennen. In totaal zijn er meer dan honderd parcours en twintig werelden om te ontdekken. Met kracht- en yogaoefeningen – waaronder squats – moet je de vijand verslaan. Armen, benen en buik: alles wordt ondertussen aangepakt en personal trainer Treen coacht je door de oefeningen heen.

Ook leuk voor je gezin

Wil je het tegen je gezin opnemen? Dat kan ook met deze game. Met de minigames kun je namelijk elkaar uitdagen. Denk aan pottenbakken door te squatten of aan honkballen waarbij je je taille traint. En daarbij draait het uiteindelijk om wie de hoogste score heeft. Dikke pret gegarandeerd!

Losse oefeningen

Je kunt ook een persoonlijk fitnessprogramma samenstellen. Zet je ‘m in deze stand dan kun je per spiergroep kiezen uit diverse trainingssuggesties. Denk bij benen en billen aan squatten, kniedanscombo en heupheffen. En bij buik en core aan beenheffen en planken.

'Wow, dit is echt effectief én leuk'

Richt (37), moeder van Sam (5) en Eli (3): ‘Ik ben helemaal geen gamer, en had daarom niet verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden. Wat ik fijn vind aan deze game is dat je zo een halfuur aan het bewegen bent. En het is nog intensief ook. Vooral de oefeningen die je moet doen om de vijand te verslaan. Je krijgt hierbij ook een goede uitleg hoe je de oefening goed moet uitvoeren. Dat werkt motiverend. De minigames zijn superleuk om met wat oudere kinderen te spelen. Mijn oudste zoon vond het fantastisch. Lekker samen actief bezig zijn en elkaars scores verbeteren. En ondertussen komen alle spiergroepen aan bod. Perfect. En het is nog effectief ook, want ik voelde mijn spieren gelijk.'

tip

*Als je van een arts het advies hebt gekregen om je lichaamsbeweging te beperken vanwege medische aandoeningen zoals hartziekten, diabetes, hoge bloeddruk of ademhalingsproblemen, als je zwanger bent of zou kunnen zijn, of medicijnen gebruikt die je evenwicht kunnen beïnvloeden, raadpleeg dan een arts alvorens deze producten te gebruiken. Geen van deze producten zijn medische apparaten. Alleen bestemd voor fitness- en ontspanningsdoeleinden.

Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod