Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Tikkie gezonder eten met je gezin? Check deze slimme wissels!

Een maaltijd op tafel zetten waar iedereen blij van wordt, is vaak een flinke uitdaging. Laat staan om ook nog iets te maken wat healthy is. Maak je niet druk, want met een paar slimme wissels kun je al een gezond(er) verschil maken. En extra fijn: je kinderen hebben het niet eens door.

Ouders van Nu samen met Jumbo Foodcoach

Meteen een voorbeeld: woensdag is jullie pastadag. Heerlijk, vooral zo houden, want dikke kans dat jouw kind er dol op is. Wil je de spaghetti of macaroni gezonder maken? Kies dan voor volkoren pasta. Dit bevat flink meer vezels dan naturel pasta. Geraspte kaas erbij? De 30+-variant bevat minder vet dan die van 48+. Een Gouden Wissel dus!

En wisselen maar…

Best makkelijk en leuk toch, deze wissels? En nee, je hoeft die echt niet zelf te bedenken en je routines direct helemaal om te gooien. Jij kunt gewoon in de keuken gaan staan om jullie favo familiegerechten te maken. De app Jumbo Foodcoach schiet je te hulp met gezonde(re) alternatieven voor producten die jij vaak kiest. Zo eten jullie heel eenvoudig al een tikkie gezonder.

Wat wordt jouw Gouden Wissel?

Met de Jumbo Foodcoach app scan of zoek je je favoriete product. Je ziet dan meteen of je product een gezonde keuze is. Is dit niet het geval, dan verschijnt er een wissel:

Gouden Wissel: het product valt in een productgroep die past in de Schijf van Vijf.

Goede Wissel: het product past niet in de Schijf van Vijf, maar is wel een stap in de goede richting.

3 grote voordelen voor jou

Bespaar tijd en moeite
Dikke kans dat je vaak voor simpel en snel gaat. Want waar haal je de tijd vandaan om nieuwe, gezonde recepten te introduceren? Goed nieuws: daar kan de Jumbo Foodcoach jou bij helpen. Het enige wat je hoeft te doen, is de app raadplegen en checken waar jij een gezonde ‘winst’ kunt behalen bij de gerechten die je vaak maakt.

Tikkie gezonder
Nee, je bent niet meteen een health freak, maar deze app helpt je wel om op een makkelijke manier gezonder bezig te zijn. Je verandert je eetpatroon door voortaan te kiezen voor producten die bijvoorbeeld minder vet, zout en meer vezels bevatten. En het fijne: je hoeft niet compleet andere producten te gaan eten. Een paar voorbeelden van wissels:

Minder vet (-94%)
Jumbo Franse Kwark Vol -> Jumbo Franse Kwark Mager

Meer vezels (100%)
Jumbo Spaghetti naturel -> Jumbo La Dolce Vita Spaghetti volkoren

Minder zout (-85%)
Jumbo Spinazie à la Crème Blokjes -> Jumbo Vriesvers Bladspinazie Deelbokjes

Minder vet (-43%)
Jumbo Jong Belegen 48+ geraspte kaas -> Jumbo Jong Belegen 30+ geraspte kaas

Niet per se duurder
Je hoeft niet te rekenen op extra kosten. Je kiest gewoon de producten die je altijd koopt. Is er een gezonder alternatief, dan geeft de app dit aan. Eigenlijk verandert er dus niet veel op je boodschappenlijstje en onderaan de streep.

Wisselen: juist óók goed voor kinderen

Roel Hermans, gedragswetenschapper bij Jumbo: ‘De aanbevolen wissels zijn óók geschikt voor kinderen. Gouden Wissels zijn namelijk producten die passen in de Schijf van Vijf. Als kinderen eten volgens de Schijf van Vijf krijgen ze al het eten en drinken binnen dat goed voor hen is. Denk aan: groente, fruit, zuivel, volkoren brood, aardappel, vlees, ei, vis, zuivel en water/thee. Deze producten zijn de basis voor een gezond eetpatroon. Het is natuurlijk wel belangrijk om te kijken hoeveel eten en drinken je kind nodig heeft. Zo heeft het ene kind wat meer nodig dan het andere, bijvoorbeeld omdat het groter is of veel sport.'

Meteen aan de slag?

Met dit familiegerecht scoor je punten. Met meer vezels én minder vet.

Spaghetti met champignon-roerbakmix, spinazie en gehaktballetjes

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Wat heb je nodig? 

  • 250 g mager rundergehakt
  • 2 el olijfolie
  • 300 g volkoren spaghetti
  • 400 g champignon-roerbakmix
  • 400 g gewassen spinazie
  • 100 g groene pesto

Zo maak je het

Stap 1: Maak balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt.

Stap 2: Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten rondom bruin en gaar.

Stap 3: Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de roerbakmix en de spinazie aan het gehakt toe en bak 5 minuten mee.

Stap 4: Giet de pasta af en meng met de pesto, groenten en gehaktballetjes.

Stap 5: Serveer de pasta in diepe borden en breng op smaak met peper.

Een tikkie gezonder door:

Jumbo Gemengd Gehakt 300g Jumbo Rundergehakt Mager 350g Goede Wissel 28% minder vet
Jumbo Spaghetti Naturel 500g Jumbo La Dolce Vita Spaghetti Volkoren 500g Gouden Wissel 100% meer vezels

 

Ouders van Nu product – Van buik tot baby

Antwoord op al je vragen over zwanger worden, zwanger zijn én bevallen!

€27,50
Bestel nu