Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5 tips voor een ontspannen badje: zo valt je baby als een blok in slaap

Is je baby in de avond vaak onrustig of huilerig? In een warm bad kan hij zich heerlijk ontspannen. En daarna? Rustig voeden en lekker (lang) slapen, zodat ook jij nog een paar uur slaap meepikt. Een fijn ritueel voor (bijna) elke dag! 

Ouders van Nu samen met Weleda

Een warm bad is een feest der herkenning voor baby’s. Ze hebben immers negen maanden in warm water vertoefd. Als ze in bad gaan, voelt dat voor een baby dan ook heel vertrouwd en als thuiskomen. En dat zie je meteen zodra je je baby het water in laat glijden. Zijn hele lijfje ontspant. Van het warme water wordt je baby rustig, loom en slaperig. Juist daarom is het fijn om dit vlak voor bedtijd te doen.

Goed om te weten: is je baby al voor zijn badje overstuur? Dan heeft het geen zin om hem nog in bad te doen. Een badje is best vermoeiend voor je baby en dat zal hij dan eerder als stress ervaren. Zorg er daarom vooral voor dat zowel je baby als jij ervan kunnen genieten.

1. Slimme badtip

Leg van tevoren alles klaar wat je nodig hebt. Want als je baby eenmaal in het water ligt, kun je hem geen nanoseconde loslaten. Vul het bad of de tummytub (niet te vol) met water op een temperatuur van 37 graden. Zorg ervoor dat het in de (bad)kamer lekker warm is.

2. Natuurlijke (bad)producten

Een badolie of -melk toevoegen hoeft niet, maar mag wel. Kies bij voorkeur voor een natuurlijk product. Dan weet je in ieder geval dat je géén belastende stoffen zoals SLS of SLES voor de kwetsbare babyhuid gebruikt, die haar kunnen uitdrogen. Fijn is Calendula Crèmebad van Weleda: een romige baby badmelk die de babyhuid mild reinigt en verzorgt. Of Calendula Welterustenbad: deze kruidige badmelk bevat onder andere wilde tijm en sleedoorn waardoor je baby nog meer kan ontspannen in het badwater. Dat helpt je baby rustig te laten slapen, zeker na een dag vol indrukken.

Nee, niet elke dag!

Deskundigen zijn het erover eens: je baby hoeft niet elke dag in bad. Om de twee à drie dagen is beter. Echt vies wordt een baby immers niet. Bovendien kan het de huid te veel uitdrogen, waardoor deze uiteindelijk overgevoelig kan reageren. Op andere dagen volstaat om alleen het gezichtje, de handjes en het luiergebied van je baby te wassen.

3. Goed afdrogen

Genoeg gebadderd? Droog je baby dan goed af, anders kan de huid makkelijk gaan smetten. Vergeet daarbij niet de huidplooien. Het beste dep je de huid droog met een hydrofiele luier, die is zachter dan een handdoek. Begin altijd bij zijn hoofd, daar verliest een baby de meeste warmte. Zorg dat het lijfje van je baby na het badje goed warm blijft en doe hem snel een rompertje aan. Leg die in de herfst of winter van tevoren nog even op de verwarming.

4. Na het badderen

Verwen de huid van je baby met de fijne natuurlijke babyverzorging van Weleda. 100% natuurlijk – je weet dus wat je smeert – mét biologische Calendula die de tere babyhuid vanaf de eerste dag reinigt, kalmeert en verzorgt. Kies de producten die jij fijn vindt want de keuze is groot: een babyolie of bodymilk, een gezichtscrème. Met een billenbalsem voorkom je luieruitslag. Allemaal met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, die veilig en zacht zijn voor de kwetsbare babyhuid.

5. Ook fijn: een babymassage

Komt uitgebreid badderen even niet uit? Wassen met een washandje en lauwwarm water kan natuurlijk ook prima. Eventueel met wat Calendula Shampoo & Douchecrème. Aansluitend kun je je baby nog een fijne babymassage geven met Calendula Verzorgende Olie.

Welterusten!

Na het badderen of de babymassage is je baby klaar voor de laatste voeding. En daarna fingers crossed voor een fijne nacht.