Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Unplugged

De boel de boel laten en met je gezin even helemaal van de radar? Dat kan hier.

Grotjes uit Zuid-Afrika!

Wie roadtript door Zuid-Afrika, kan pas écht even onthaasten tijdens een paar nachten in de grotten bij Kagga Kamma. Dit hotel heeft een aantal luxe hotelkamers uitgehakt waarin het jullie aan niets ontbreekt, maar ademt óók die romantische Flintstone-sfeer. Het zwembad wordt bijvoorbeeld omringd door torenhoge rotsen. Slapen in een grot, leuker wordt het toch niet voor kinderen? Ook top: elke avond kun je met een ranger mee op safari.

Tipi van de dag

Als een echte Indiaan op een onbewoond eiland overnachten, en dat gewoon in Nederland? Ja, dat kan. Neem de veerboot bij park Flevostrand in Biddinghuizen en laat je afzetten bij het onbewoonde eiland de Kluut in het midden van het Veluwemeer. Op een van de open plekken ligt een ruim opgezet tipi-tentenkamp, gerund door CampSpirit. Elke tipi heeft buiten een picknicktafel en een hangmat, en binnen luxe bedden en alle benodigdheden om te koken. Naar het toilet gaan kan in het toiletgebouw, en er is een XXL tipi ingericht als gemeenschappelijke ruimte.

Fin ik leuk!

Een dik pak sneeuw, een glazen villa, een cosy vuurtje en – als je mazzel hebt – het noorderlicht: zo ziet een trip naar het Iisakki Glass Village in Fins Lapland eruit. En dat is extra leuk tijdens de wintermaanden; dan ligt er een dik pak sneeuw, waardoor de villa’s soms compleet zijn ingebouwd. Je kunt de bedden zo draaien dat je de hele nacht naar het noorderlicht kunt kijken, als je dat wilt. In het restaurant kun je lokale specialiteiten als rendiervlees bestellen, maar er is ook veel lekkers voor kinderen. De dag vullen jullie met wandelen, vissen en een berensafari.

100% offline

Mocht je het moeilijk vinden om je mobiel uit te zetten, dan kun je altijd nog naar een plek waar je telefoon het niet doet. Slapen in het ecologische Nyrups Naturhotell in Zweden is een avontuur voor alle leeftijden: ze hebben er geen wifi, elektriciteit en stromend water (maar wel ecologische toiletten). En je overnacht in een Mongoolse yurt, een traditionele wollen hut, waar je alleen te voet kunt komen. Koken doe je op hout, water verwarmen moet ouderwets op het vuur en een olielamp zorgt voor licht in de kamers. Uitjes om met z’n allen te ondernemen: een kaaswandeling, een vleermuissafari en hiken.