Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Van ledikant naar een ‘groot’ bed: 9 leuke ideeën voor de kinderkamer

Groeit je peuter uit zijn ledikant? Dan is het tijd voor een groot bed. Een goed moment om meteen zijn kamer op te leuken, want de komende jaren zal dat echt het domein van je kind zijn. Hij zal er eindeloos spelen met vriendjes, vele logeerpartijtjes houden en zijn ‘schatten’ bewaren.

Ouders van Nu samen met Karwei

1. Kleur op de muur

Wat zo gepiept is – en de kamer meteen een andere look geeft – is een muur een kleurtje geven. Kies voor een rustige kleur en voeg meer kleur toe met accessoires, of verf alleen de onderzijde van de muur en laat de bovenkant wit. Je kunt volop spelen met kleur(vlakken) op de muur. Ook leuk: combineer met vrolijk behang.

2. Knus met een bed drape

Misschien is je kind er helemaal klaar voor, maar toch is het best een overgang: van een ledikant naar een groot bed. Om wat geborgenheid te creëren, werkt een klamboe goed. Of maak zelf een mooie bed drape: je bevestigt ter hoogte van het hoofd- en voeteneinde van het bed met schroefoogjes twee (bamboe)stokken aan het plafond. Drapeer daarna een mooie stof in een boog over de stokken.

karwei

3. Lekker chillen

Als je kind wat ouder wordt, is zijn kamer ook een fijne plek om zich even terug te trekken. Bijvoorbeeld na een drukke schooldag of in een boze bui. Creëer daarom een loungehoek – met veel, heel veel kussens – waar je kind heerlijk kan zitten om even tot rust te komen, of hang een schommelstoel op aan het plafond. Heb je een hoogslaper? De ruimte eronder is perfect voor een loungehoek.

4. Opgeruimd staat netjes

Naarmate je kind ouder wordt, zal hij steeds vaker op zijn kamer spelen. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Denk aan een wandkast met opbergbakken of mooie manden waarin je spulletjes kunt opbergen. Staat ook nog leuk!

5. Trends 2021

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Laat je inspireren door de kinderkamertrends. Helemaal van nu is bijvoorbeeld rotan. Dit materiaal combineert goed met allerlei kleuren, waaronder oudroze, de hit van dit jaar. Nog een trend: zacht en luxe. Denk aan velours kussens en plaids. En die saaie muur geef je dit jaar een boost met een leuk kinderbehang. Wat je dit jaar ook veel ziet: warmgrijs in verschillende tinten. Dit zorgt voor een mooi en rustig geheel. Leuk voor zowel een jongens- als meisjeskamer.

6. Warme voeten

Geen vloerbedekking op de kinderkamer? Dan is een zacht vloerkleed een goed idee. Het geeft de kinderkamer een warme uitstraling, je kind stapt met warme voeten uit bed, het dempt geluid én het speelt wel zo fijn op een zacht kleed.

7. Lichtfeest

Van goede basisverlichting tot sfeerverlichting: het mag niet ontbreken. Net als een nacht- of leeslampje naast bed, zodat je kind nog een boekje kan lezen. Met een lichtslinger zorg je voor mooi decoratief licht. Ook fijn als je kind niet helemaal in het donker wil slapen.

8. Accessoires maken de kamer

Met leuke accessoires kun je de kamer helemaal afmaken. Zeker als je de basis rustig hebt gehouden. Denk aan fotolijstjes aan de muur, leuke kapstokhaken, opbergmanden, vlaggenlijnen, wandkleden en noem maar op.

9. Een eigen werkplek

Ja, ook die fase breekt aan. Zo rond groep drie. Het is dan heerlijk dat je kind op zijn slaapkamer een eigen bureau heeft waaraan hij kan oefenen met lezen en schrijven. Liefst eentje met lades waarin je kind van alles en nog wat kan bewaren. Je kunt een kant-en-klaar bureau kopen of er zelf een maken, zoals deze leuke met bankje.

Redactioneel – Offer – Opvoedboeken

Opvoedboeken

Antwoord op al je vragen
Vind je hier