Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Vanaf hoeveel maanden geef je je baby pap?

Smakelijk eten. Smakelijk eten. Hap hap hap. Hap hap hap. Dat zal lekker smaken. Dat zal lekker smaken. Vanaf 4 maanden mag je beginnen met het geven van ‘vaste voeding’. Eerst met wat groentehapjes en vervolgens fruit. Maar hoe zit het met pap? Vanaf hoeveel maanden mag je dat geven?

Ouders van Nu samen met Nutricia

 

Het eerste halfjaar blijft borstvoeding de belangrijkste voeding. Daarin zitten alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft om te groeien en zich te kunnen ontwikkelen. Om je baby alvast te laten wennen aan andere smaken dan warme melk, kun je wel vanaf 4 maanden beginnen met oefenhapjes. Overleg wel altijd eerst met je consultatiebureau voordat je ermee begint.

Oefenhapjes vanaf 4 maanden

Tussen de 4 en 6 maanden zijn de meeste baby’s klaar voor hun allereerste hapje. Ze maken smakkende geluidjes of kijken het eten uit je mond. Het advies is om eerst losse smaken aan te bieden, zodat je baby de smaken afzonderlijk leert herkennen. Naast groente- en fruithapjes kun je je baby vanaf 4 maanden ook pap van rijstebloem geven.

Mét vezels

Om je baby ook te laten wennen aan vezels, kun je rond de 6 maanden ook stukjes lichtbruin brood zonder korst, witte pasta en witte rijst geven. Zo krijgen de darmen de kans om te wennen aan vezels in voeding. Als dat goed gaat, mag je meer vezelrijke voeding geven en kun je de rijstebloem vervangen door pap met vezels. Een stukje brood kun je dan bijvoorbeeld eens afwisselen met wat pap.

Met een lepel of in de fles?

Pap kun je maken van borst- of flesvoeding Je kunt de pap met een lepel geven, zodat je baby went aan het eten met een lepel. Of je kunt de pap in een fles met een speciale papspeen doen.

Makkelijk: kant-en-klare pap

Naast losse papgranen is er ook kant-en-klare pap te koop, zoals bijvoorbeeld Kant en Klaar Papje van Bambix. Voor Het Testpanel mochten 200 ouders dit papje testen. De uitkomst: 82% beveelt het papje aan bij andere ouders. Daarnaast zegt 9 op de 10 ouders dat hun kind het papje lekker vindt. 3 op de 4 koopt het Kant en Klare papje nog een keer. ‘Dit was de eerste keer dat wij dit voor onze dochter gebruikten, maar ze dronk het helemaal leeg,’ vertelt Jessica (27).

Handig voor onderweg

Het voordeel van pap is dat je het op verschillende momenten van de dag kunt geven. Dat ervaren ook de testers. Zo geeft 95% aan dat ze het papje handig vindt voor onderweg. ‘Wij wonen vlakbij de binnenstad en lopen bijna dagelijks een rondje. Het is dan ideaal om een pakje mee te nemen,’ vertelt Heleen (28). Ook Laura (31) ervaart het gemak voor onderweg. ‘Ik heb het meegenomen naar het strand, dat was erg makkelijk. Je kan het koud geven, dus je hoeft nergens water op te gaan warmen of moeilijk te doen.’

Vanille, naturel of banaan

Kant en Klaar Papje van Bambix zit sinds kort in een nieuwe verpakking en heeft een verbeterde receptuur. Zo hebben de drie smaken vanille, naturel en banaan nu een natuurlijke granensmaak. De pakjes van 200 ml zijn verkrijgbaar per 2 of 3 stuks en direct klaar voor gebruik.

 

Probeer Kant en Klaar Papje van Bambix nu met €0,50 cashback!

WinkelmandjeKoop Kant en Klaar Papje van Bambix
KassabonUpload je kassabon op www.bambix.nl/50cent
SpaarvarkenKrijg binnen 48 uur je geld terug

  • Deze actie loopt t/m 31-12-2016 óf op=op.
  • Alleen geldig op de Kant en Klaar Papjes van Bambix. 
  • Max. 1 deelname per huishouden.
  • Deelname per post is niet mogelijk. 
  • Zie de actievoorwaarden op www.bambix.nl/50cent.