Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Vanaf wanneer mag je baby een stukje vlees?

Is je baby ouder dan zes maanden, dan kan hij dit jaar voor het eerst aanschuiven bij het kerstdiner. En mag hij bovendien meer eten dan alleen een groente- of fruithap. Maar hoe zit dat met vleesgerechten zoals een toastje filet americain of een stukje worst? Alle facts op een rij over je baby en het eten van vlees.

Ouders van Nu samen met Vlees.nl

Is je baby rond de zes maanden tijdens de kerst? Goed nieuws: dan mag je zijn groentehapje verrijken met een stukje vlees. Zo rond deze leeftijd raakt de ijzervoorraad op, waar een baby mee geboren is. Vanaf dat moment moet deze voorraad aangevuld worden met ijzerrijke voeding, wat onder andere in vlees zit.

Welke voedingsstoffen zitten er in vlees?

Naast ijzer bevat vlees nog veel andere belangrijke vitamines en mineralen. Denk aan zink, calcium, vitamine B1 en B12 en eiwitten. Die zijn voor je kind erg belangrijk. Hij moet er genoeg van binnenkrijgen voor zijn groei en ontwikkeling. Volgens het Voedingscentrum is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vlees(waren) zo’n 50 gram (inclusief broodbeleg).

Geen rauw vlees

Staan er toastjes filet americain of plakjes ossenworst op tafel? Het is beter om een baby, peuter en jonge kleuters dit niet te geven. Dit vlees is namelijk rauw. Omdat de weerstand van jonge kinderen nog in opbouw is, en ze er misschien nog niet goed op reageren, kun je dit beter even laten staan.

En dan? Aan (kerst)tafel!

Maar dan komt-ie: wat maak je klaar voor het allereerste kerstdiner van je baby? Of je baby nou wel of niet al een (klein) stukje vlees mag mee-eten, zelf wil je op deze dagen natuurlijk wel iets speciaals op tafel zetten. Kijk voor inspiratie eens op vlees.nl. Hier vind je veel goede recepten met kalfs-, rund- en varkensvlees. Slinger je het gourmetstel weer aan? Ook dan tips te over. Wat dacht je van gourmet mexican style?

Traktatietips voor peuters en kleuters

Heb je ook al een peuter of kleuter rondlopen? Op vlees.nl vind je ook superleuke traktatie ideeën. Zoals gehaktballetjes met een hoedje van papier. En hoe cool is deze cervelaatworst krokodil! Een jarige in het voorjaar? Dan zijn deze gehakthaasjes perfect! Overigens is het natuurlijk net zo leuk om deze recepten lekker op tafel te zetten tijdens de feestdagen.

Zwangerbox partnerpagina Teva (sudocrem en Inoli badolie) 2022

Teva (Sudocrem)

Bekijk de website