Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Yum! Lasagne met groene groenten

Deze lasagne met veel groente is een fantastische vegetarische variant. Een heerlijke maaltijd om voor de hele famiglia op tafel te zetten. Fijn dat je er voor de kinderen wat extra groenten in kunt (ver)stoppen!

Ouders van Nu samen met Knorr

Groenvoorziening

Mariska, chef redactie Ouders van Nu: ‘Met twee kleine kinderen, die allebei amper met de pot mee eten, (want na drie happen roept de Duplo alweer) vind ik uitgebreid koken meestal zonde van mijn tijd. Deze lasagne met groene groenten is lekker, maar ook nog eens lekker makkelijk. Hij staat in no-time op tafel en door de verse spinazie en de mix met natuurlijke ingrediënten voel ik me nog best een verantwoorde kok ook. Lekker eten en door naar de Duplo!’

Lasagne met groene groenten voor 3-4 personen

  • 2 courgettes
  • 1 prei
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 1 et olijfolie
  • 1 zakje Knorr Natuurlijk lekker! lasagne
  • 1 kg verse spinazie (gewassen)
  • Zout en peper
  • 9 lasagnebladen
  • 100 g geraspte mozzarella
  • Extra nodig: ingevette ovenschaal, aluminiumfolie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was en snij de courgettes in plakjes. Was en snij de prei in ringen. Halveer de tomaatjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de prei met de courgette 3-5 minuten. Roer de inhoud van het zakje Knorr erdoor en kook 2 minuten. Kook de spinazie met aanhangend water en laat hem al omscheppend in een paar minuten slinken. Breng licht op smaak met zout en peper. Verdeel een dun laagje groentesaus over de bodem van de ovenschaal. Leg er 3 lasagnebladen op en verdeel de helft van de spinazie erover en 1/3 van de groentesaus. Dek af met 3 lasagnebladen. Maak op deze manier de schaal vol en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte mozzarella en bak de lasagne ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel nog een paar tomaatjes over de lasagne. Bestrooi met verse tijm.

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten

Tip: Voorgekookte lasagnebladen kun je droog gebruiken. Gebruik je gewone lasagnebladen dan moet je ze eerst voorkoken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Aanrader

De mixen van Knorr Natuurlijk lekker! zitten vol met natuurlijke ingrediënten, pure kruiden en smakelijke specerijen die zorgvuldig zijn gedroogd. 247 vrouwen hebben samen met hun gezin Knorr Natuurlijk lekker! maaltijdmix spaghetti bolognese getest. 87% van de testers geeft aan dat het hele gezin deze mix lekker vindt*. Vergeet ook niet om naast deze lasagnemix, de andere mixen te proberen. De mix kun je gemakkelijk en snel online kopen bij Albert Heijn of Jumbo.

* Getest door 247 vrouwen met hun gezin (hettestpanel.nl, juli 2017).