Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Veilig de wereld ontdekken met je baby: zo doe je dat

Als je voor het eerst met je baby naar buiten gaat, kan dat best spannend zijn. Hoe lang ga je wandelen, hoe houd je hem warm, hoe zorg je voor een veilig en geborgen gevoel en waar let je op bij de aanschaf van een kinderwagen? Wij geven antwoord op al deze vragen, zodat jij en je baby kunnen genieten van jullie eerste moment buiten.

Ouders van Nu samen met Stokke

Wanneer en hoelang?

Vlak na de bevalling hebben zowel jij als je baby baat bij rusten en cocoonen. Maar als jij je fit en sterk genoeg voelt en je baby zichzelf op temperatuur kan houden – de kraamverzorgster laat je weten wanneer dit zover is – dan is het heerlijk om samen voor het eerst naar buiten te gaan. Meestal is dat na ongeveer een week. Loop in het begin een kort rondje en blijf nog even dicht bij huis. Je zult zien dat dit al best inspannend is en dat je daar toch even van moet bijkomen. Hierna kun je het wandelen rustig opbouwen.

Hoe houd je ’m warm?

Zoals gezegd mag je baby naar buiten zodra hij zichzelf warm kan houden. Maar dan is het alsnog goed opletten of hij het niet te warm of te koud krijgt. In de winter is de stelregel: trek je baby evenveel laagjes aan als jij zelf draagt, plus één extra. Een goede manier om te checken of je baby op temperatuur is, is door zijn nekje te voelen. Deze mag niet te fris, maar ook zeker niet te warm en klam worden.

In de zomer is insmeren belangrijk en dat je je baby goed in de schaduw houdt. Gebruik daarvoor een parasol en hang nooit een hydrofielluier of andere doek over de kap van de kinderwagen: hierdoor stijgt de temperatuur in de kinderwagen erg snel waardoor je baby oververhit kan raken.

Hoe geef je je baby een veilig gevoel?

Voor jou is die eerste keer met je baby naar buiten gaan al een heel avontuur, laat staan voor hem. Voor je kind is het belangrijk dat hij zich veilig en dichtbij je voelt. De Stokke® Xplory® X is een kinderwagen die speciaal gemaakt is om contact te maken met je baby tijdens het wandelen. Je kunt het zitje in hoogte verstellen en zo kun je je baby in de ideale positie ten opzichte van jou zetten. Als hij steeds oogcontact heeft met jou, groeit jullie band en voelt hij zich beschermd. Dat geeft hem zelfvertrouwen en zo ontwikkelt hij zich tot een blij kind dat de wereld durft te ontdekken.

Waarop let je bij de wagen?

Tijdens het wandelen wil je kunnen vertrouwen op de kwaliteit en veiligheid van je kinderwagen. Je hebt per slot van rekening de meest belangrijke lading ooit aan boord. Zorg er dus voor dat je zorgvuldig een wagen kiest die bij je past én die je niet in de steek laat. Eén waar je baby veilig in ligt en waarmee je soepel manoeuvreert. Een op hoogte verstelbaar handvat is prettig en het is ook handig als je wat tassen kwijt kunt, zonder dat de wagen uit balans raakt.

Meer over de Stokke® Xplory® X

Deze kinderwagen heeft een uniek in hoogte verstelbaar zitje: geschikt voor ouders van elke lengte en schuift aan bij een tafel van elke hoogte en groeit mee met je kind vanaf geboorte tot peuter van maximaal 22 kilo. De voetensteun is verstelbaar voor kleine voeten en groeiende benen. De wagen is getest op veiligheid en kwaliteit en heeft een beschermend en comfortabel kinderwagenzitje, reiswieg en autozitje. De zwenkwielen draaien 360° en manoeuvreren moeiteloos. Bovendien is de wagen mooi vormgegeven met innovatief Scandinavisch design.

Ook fijn:

  • Het veilige en beschermende kuipstoeltje biedt een perfecte pasvorm, met keuze tussen een bruine of zwarte leatherlook duwstang en een extra zachte inleg voor het zitje.
  • De zachte stof is waterafstotend, PFC-vrij en biedt UPF 50+ bescherming tegen de zon.
  • Een exclusief en krasbestendig mat onderstel en een grote, afneembare boodschappentas.
  • Gaan jullie samen op pad, dan is de beschermende reiswieg het meest comfortabele rust- en slaapplekje voor je baby.
  • Met bijpassende accessoires zoals een verzorgingstas, voetenzak, zomerhoes, regenhoes, zonnescherm en diverse andere accessoires kan je kinderwagen alle seizoenen aan.