Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Verbandtrommel checklist: zit alles erin?

Met kinderen is een complete verbandtrommel onmisbaar thuis. Maar ook als je op vakantie gaat is het belangrijk om je reisapotheek op orde te hebben. Hierbij een handige checklist.

Ouders van Nu samen met Bepanthen

Het is belangrijk dat de verbandtrommel compleet is. Zo kun je snel handelen. Wat is handig om er standaard in te hebben?

Inhoud van de verbandtrommel of reisapotheek:

– Pleisters
– Eerstehulpschaar
– Koortsthermometer
– Pijnstillers, bv Sinaspril Vloeibaar of Kauwtabletten. Lees voor gebruik de bijsluiter.
– Snelverband
– Steriele kompressen
– Elastische zwachtels
– Hechtstrips
– Middel tegen lucht-, zee- en wagenziekte
– Zonnebrandcrème
– Bepanthen Cooling Foam Spray. Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
– Dampo Inhalatiepleisters, om vrijer te ademen (Gezondheidsproduct)
– Pincet
– Anti-insectenmiddel
– Tekenpen
– ORS
– Ontsmettingsmiddel
– Bepanthen Beschermende Zalf
– En natuurlijk…. een beetje extra liefde

Download hier de handige kwaaltjeswijzer voor eerste hulp bij kinderkwaaltjes.

Koortsthermometer

De koortsthermometer staat standaard op iedere baby-uitzetlijst, maar ook als je kinderen groter zijn is het verstandig om er eentje in huis te hebben. Hiermee meet je op een snelle én nauwkeurige manier de lichaamstemperatuur.

Pijnstillers

Om koorts en pijn te verlichten bij kinderen vanaf drie maanden zijn er speciale Sinaspril* Kauwtabletten, een kinderparacetamol met 120 mg paracetamol. De vloeibare variant is makkelijk door melk of pap te mixen voor de kleinere kinderen! Ook te gebruiken bij verkoudheid, pijn na een inenting, hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn en spierpijn bij kinderen.

Zonnebrandcrème

De natuurlijke beschermlaag van een baby- en kinderhuid is dunner en daarom gevoeliger dan die van volwassenen. UV-straling dringt hierdoor makkelijker de huid binnen. Smeer je kind extra goed in, minimaal met Sun Protection Factor (SPF) 30. De beschermingsfactor SPF is een maat die aangeeft hoeveel langer iemand beschermd is tegen UV-B straling. Zo ben je bijvoorbeeld met SPF50 50x langer beschermd tegen verbranding in de zon! Huidverbranding hangt overigens niet alleen af van de tijd die je in de zon verblijft, maar ook je huidtype, de activiteit in de zon en natuurlijk de hoeveelheid zonnebrandcrème. Als je op zonnige dagen met je baby of kindje naar buiten gaat is het verstandig om iedere twee uur opnieuw zonnebrand te smeren.

Dampo Inhalatiepleisters

Om ’s nachts vrijer te ademen en zo lekker te slapen. De etherische oliën met de bekende en vertrouwde Dampo eucalyptusgeur komen gedurende ongeveer acht uur vrij en helpen om ‘s-nachts vrijer te ademen door de neus. Hierdoor wordt de nachtrust bevorderd en kan je kind lekker slapen. Dampo Inhalatiepleisters zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en kunnen ook overdag worden gebruikt.

Anti-insectenspray

Niets zo vervelend als een zoemende mug die je kind wakker houdt. Een anti-insectenspray biedt uitkomst. De meeste anti-insectenmiddelen bevatten DEET, en die zijn minder geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen. Overweeg een anti-insectenmiddel zonder DEET.

Tekenpen

Kinderen van alle leeftijden kunnen te maken krijgen met een tekenbeet, van baby’s en peuters tot schoolgaande kinderen. Ze zitten vooral in een bosrijke omgeving, maar ook in je eigen achtertuin. Controleer je kind daarom regelmatig op teken en verwijder een teek zo snel mogelijk met een tekentang.

Bepanthen Beschermende Zalf

Door het vele buitenspelen in het voorjaar en de zomer kunnen rode, droge en ruwe plekjes op de kinderhuid ontstaan, vooral omdat kinderen dan vaak korte broeken en T-shirts dragen, in plaats van kleding met lange mouwen. Om de schrale, droge en ruwe huid te verzorgen kun je er Bepanthen Beschermende Zalf op smeren.

Stephanie test de Bepanthen Beschermende Zalf

In onderstaande video van Mommytalks test Stephanie, moeder van twee kinderen, de Bepanthen Beschermende Zalf. Wat vindt zij ervan?

Wat doet deze zalf?

De zalf laat een dun vetlaagje achter op de huid en beschermt zo de huid tegen invloeden van buitenaf. Een bijzondere eigenschap van Bepanthen Zalf is dat het de huid niet afsluit, maar laat ademen. Verder bevat Bepanthen Beschermende Zalf dexpanthenol (5%), wat het huidherstel ondersteunt. Extra fijn: Bepanthen Beschermende Zalf bevat geen parfum, kleurstoffen en conserveermiddelen.

Bepanthen Cooling Foam Spray

Is de huid van je kind alsnog licht verbrand of heeft je kind een eerstegraads verbranding door heet water, stoom of een heet oppervlakte? Dan is de Cooling Foam Spray** van Bepanthen geschikt. Deze spray verkoelt, verzacht en kalmeert direct de eerstegraads of licht zonverbrande huid. Het bevat dexpanthenol (5%), wat het huidherstel ondersteunt. Koel bij een verbranding de huid direct tien minuten met lauw, zacht stromend leidingwater. Is de huid kapot of verschijnen er blaren? Neem in dat geval contact op met een arts.

* Lees voor gebruik de bijsluiter
** Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing

KOAG/KAG – nr: 80-0517-0710