Vliegen met kinderen? Zo begint je reis relaxed

Hoe je kind zal reageren op een (lange) vliegreis heb je niet in de hand, maar je kunt er wél voor zorgen dat je zo goed mogelijk bent voorbereid. Ontdek dé 10 tips en voor je het weet lig je heel relaxed onder de palmen. Wat nou stress!

Ouders van Nu samen met Schiphol
 1. Handbagage, wat neem je mee?

  Voordat de vakantie écht begint, moet natuurlijk nog even ingepakt worden. Check, check, dubbelcheck: hebben we alles? Zorg er in ieder geval voor dat je de belangrijkste spullen voor je kind in de handbagage hebt zitten. Denk: verschoonspullen, een set schone kleding, wat te eten en speelgoed of een klein cadeautje om uit te pakken in het vliegtuig.  Ook handig zijn een vestje en sokken. Het kan na het opstijgen best koud zijn in het vliegtuig. In alle haast toch iets thuis laten liggen? Dan ben je niet de enige! De telefoonoplader, speeltjes voor je kind en een boek staan in de top 10 ‘Vergeten items op reis’.

 2. Babyvoeding in het vliegtuig

  Reis je met een baby (tot 1,5 jaar) dan mag er zoveel babyvoeding mee in je handbagage als je nodig hebt voor de duur van je reis. Ook afgekolfde borstvoeding mag mee en ook hiervoor geldt: in de hoeveelheid die je tijdens de vlucht nodig hebt. Ontdek hier alle bagageregels.

 3. Wees precies op tijd

  Haasten of wachten met je kind op het vliegveld, dat wil je niet. Zorg daarom dat je op tijd bent: niet te vroeg én niet te laat. Wil je weten hoe druk het op jouw reisdag is en wat Schiphol adviseert? Check het hier. En handdoekje leggen bij de gate hoeft echt niet 😉

 4. Hét Vakantie doe-boek voor kinderen

  Vergeet vooral niet om speelgoed en boekjes mee te nemen, zo vermaakt je kind zich voor en tijdens de vlucht. Download bijvoorbeeld het Schiphol Vakantie doe-boek, speciaal gemaakt voor de kleine reiziger. Leuk voor je kind om in te lezen, te tekenen en spelletjes te spelen.

 5. Geen gesjouw met koffers

  Vlieg je deze zomer met KLM, TUI of Transavia en parkeer je op P3 Lang Parkeren? Dan kun je je koffers direct inchecken op het parkeerterrein. Zo stap je zonder bagage in de snelbus richting de vertrekhallen en kun je meteen door naar de gate.

 6. Wachten? Genoeg vermaak!

  Op Schiphol valt er van alles te doen, ook zeker voor kinderen. Zo is er een oud KLM-vliegtuig dat omgetoverd is tot speeltoestel en kan je kind na de security-check buiten rondrennen in het Airport Park. En wist je dat er een NEMO Science Museum is op Schiphol? Of dat je kind in de Let’s Play speelgoedwinkels lekker kan spelen?  Bereid je reis goed voor en ontdek alle Kids to do’s op Schiphol.

 7. Baby Care Lounge

  Last minute een poepluier? Of wil je je baby even rustig voeden? Dat kan in de Baby Care Lounge. Deze vind je op de Holland Boulevard tussen Lounge 2 en 3.

 8. En hoe zit het met kinderwagens?

  De regels voor buggy’s en kinderwagens verschillen per luchtvaartmaatschappij. Over het algemeen mag een inklapbare buggy mee tot aan de gate. Deze wordt daar dan gelabeld en daarna in het vrachtruim geplaatst. Kinderwagens en niet-inklapbare buggy’s moet je meestal al bij het inchecken afgeven.

 9. Go and let go!

  Misschien wel de allerbelangrijkste tip van ons voor jou: zorg dat je zelf zo ontspannen mogelijk bent voor vertrek. Als jij gestrest bent, neemt je kind dat zeker over. Dus: relax en bereid je goed voor, dan komt alles gegarandeerd goed. Zet je vacation-mode on! Je zomer is begonnen.

 10. Shop-tip

  Duik je voor vertrek nog de winkels in op Schiphol? Vraag dan de kortingsvoucher aan! Daarmee ontvang je € 5,- korting bij een besteding van € 25,- of meer bij aankoop van drank, chocolade, parfum, cosmetica en winkels na security.