Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Voetverzorging bij kinderen: wat kun je doen?

Baby’s hebben vaak mollige, zachte voetjes, maar als ze eenmaal gaan lopen, veranderen de voeten in rap tempo. Het babyvet verdwijnt en ook duikt af en toe een onschuldig voetkwaaltje op, bijvoorbeeld tussen de tenen. Wat kun je doen?

Ouders van Nu samen met Bepanthen

Niet alleen volwassenen hebben behoefte aan voetverzorging, kinderen ook. Vooral in de zomer, als ze veel op blote voeten of op sandalen lopen. Denk aan droge hielen en kloofjes tussen de tenen.

Goed afdrogen

Om voeten te verzorgen, is het belangrijk om al preventief een aantal maatregelen te nemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de voeten van je kind na contact met water goed afdroogt. Vergeet hierbij de huid tussen de tenen niet, want hier kan juist het een en ander ontstaan.

Juiste schoeisel = belangrijk

Laat je kind schoeisel dragen dat goed ademt. Schoenen die slecht vocht doorlaten, werken zweetvoeten in de hand en verhogen de kans op voetschimmel. Trek de schoenen ook zo veel mogelijk thuis uit en laat je kind op blote voeten lopen. En: draag slippers in openbare ruimtes, zoals het zwembad.

Droge en schrale plekjes verzorgen

Wil je kloofjes tussen de tenen verzorgen, of andere droge en ruwe plekken op de voeten? Hiervoor kun je Bepanthen Beschermende Zalf gebruiken. Deze zalf laat een dun vetlaagje achter op de huid en beschermt zo de huid tegen invloeden van buitenaf.

Een bijzondere eigenschap van Bepanthen Zalf is dat het vetlaagje de huid niet afsluit, maar die laat ademen. Verder bevat Bepanthen Beschermende Zalf dexpanthenol (5%), wat het huidherstel ondersteunt. Extra fijn: Bepanthen Beschermende Zalf bevat geen parfum, kleurstoffen en conserveermiddelen.

KOAG/KAG – nr: 80-0517-0710