Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Voor (bijna) kersverse ouders: 9x dit moet je weten over newborn luiers

Als er iets is dat de komende jaren standaard op jouw boodschappenlijst zal staan, zijn het wel luiers. Vooral het eerste jaar vliegen ze er doorheen. Voordat je op pad gaat om de eerste pakken newborn luiers in te slaan: alles wat je moet weten om een goede keuze te maken.

Ouders van Nu samen met Kruidvat

1. Verschillende soorten

Als je compleet nieuw bent in luierland, dan is goed om te weten dat je verschillende luiers hebt: wegwerpluiers, wasbare luiers, luierbroekjes en zwemluiers. De meest gebruikte is de wegwerpluier. Het woord zegt het al, deze gooi je weg als je hem één keer hebt gebruikt. Handig, want je hoeft zo’n luier na gebruik niet te wassen en te drogen, wat veel tijd en gedoe bespaart.

2. Met EU Ecolabel

Een veelgenoemd nadeel van wegwerpluiers is dat ze slecht zijn voor het milieu. Gelukkig bevatten sommige luiers, zoals de Kruidvat luiers, het EU Ecolabel. Dat houdt in dat deze luiers voldoen aan de hoge eisen van het onafhankelijke Europese keurmerk EU Ecolabel. Een verantwoorde keuze dus want zo draag je een steentje bij aan het milieu.

3. Besparen op luiers

Wist je dat er het eerste jaar gemiddeld zo’n 2.700 luiers doorheen gaan? Luiers zijn dus een behoorlijke kostenpost. Toch kun je wel degelijk besparen op luiers door de luieraanbiedingen goed in de gaten te houden én voor Kruidvat NewBorn luiers te kiezen. Qua kwaliteit doen deze luiers niet onder voor de duurdere merken. Niet voor niets raadt 99% van de kraamverzorgsters* deze luier aan voor de eerste weken. En hoe fijn: ze zijn ook nog stukken goedkoper. Bovendien vind je bij Kruidvat ook alle andere babyverzorgingsproducten die je nodig hebt. Handig!

Wat een goede koop!

Dat Kruidvat NewBorn luiers een goede keuze is, komt ook naar voren uit het onderzoek van hettestpanel.nl**. Ouders beoordelen deze luiers met een dikke 8,2. Van de testers geeft 87% aan in de toekomst Kruidvat Newborn luiers te kopen. Vooral over het rugelastiek (97%) - dat voor een goede pasvorm zorgt - is iedereen enthousiast.

4. Verschillende maten

Luiers zijn er in verschillende maten: van maatje 0 (als enige verkrijgbaar bij Kruidvat) tot extra large. Kijk goed op de verpakking: de maat is altijd gekoppeld aan het gewicht van je kind. Bij een pasgeboren baby begin je meestal met newborn luiers en ga je snel over naar maat 2 en 3. Tip: let goed op dat de de juiste maat koopt, dit beschermt het beste tegen lekkages.

5. Ruilen mag!

De eerste maanden groeit je baby zo hard, dat hij binnen no time alweer een grotere maat nodig heeft. Heel goed natuurlijk, maar wat doe je dan met al die ongeopende pakken luiers in een te kleine maat? Geen probleem bij Kruidvat! Je kunt bij elke Kruidvat-winkel ongeopende pakken Kruidvat luiers omruilen voor een grotere maat, ook zonder kassabon.

6. Mét plasalarm

Ooit van een plasalarm gehoord? Je komt er sowieso in de kraamweek achter, want de allerkleinste luiers (ook die van Kruidvat) hebben dit. Het is een lichtgele, verticale streep op de buitenzijde van de luier die verkleurt als je baby geplast heeft. Zo kan de kraamverzorgster – maar ook jij – de eerste dagen goed zien of je baby geplast heeft en wanneer het tijd is om te verschonen.

7. Droge billen

Heel belangrijk is het ook om een luier te kiezen die de billen van jouw baby goed droog houdt. Met de zachte newborn luiers van Kruidvat zit je dat wel goed. Deze bevatten namelijk – de andere luiers van Kruidvat overigens ook – drie absorberende kanalen die het vocht snel opnemen en verspreiden door de kern. Hierdoor beschermt de luier optimaal, zowel overdag als ’s nachts.

8. Dermtalogisch getest

Ook fijn is het als een luier dermatologisch getest is. Juist omdat de billen van baby’s nog zo kwetsbaar zijn en gevoelig voor allergieën door bepaalde stoffen. Daarom zijn alle Kruidvat luiers – waaronder ook de newborn luiers – dermatologisch getest. Dat betekent latex- en lotionvrij, vrij van parfum en van 26 allergenen uit de EU-lijst.

9. Goede pasvorm

Wat een luier goed maakt, is ook de pasvorm. Wat fijn zit, verschilt natuurlijk per baby, maar bijna alle ouders (97%) die de Kruidvat NewBorn luiers hebben getest, zijn enthousiast over het handige rugelastiek dat voor en comfortabele pasvorm en ultieme bewegingsvrijheid zorgt. Deze luier-USP is een must vanwege al die spuitluiers die je te wachten staan.

Dit vinden ouders van de Kruidvat NewBorn luiers

  • D16: ‘Goede eerste indruk, in eerste instantie merk ik niet direct veel verschil met duurdere merken. Zit goed, makkelijk in gebruik en neemt goed op.’
  • D30: ‘We zijn een ander merk gewend, maar Kruidvat komt zeker top uit de test en is goedkoper zagen we.’
  • Alexandra (37): ‘Het randje om de beentjes blijft goed open staan. Soms vergeet je in de haast de randjes om de beentjes te checken en zit alles meteen onder de poep. Als je de Kruidvat luier goed openvouwt, blijven de randjes bijna altijd wijd staan. Erg fijn!’
  • D61: ‘Het plasalarm is makkelijk in gebruik. Hierdoor ga je niet onnodig verschonen.’
  • D65: ‘Wij vonden de luier erg fijn, omdat deze best dun is en een makkelijk randje heeft welke je om kan slaan i.v.m. de navel van de baby.’
  • D90: ‘Prima luier, voelt wat goedkoper aan, maar doet goed zijn werk.’
  • D73: ‘Makkelijk in gebruik, snel omgedaan en doet kwalitatief niet onder voor andere merken.’

* 282 kraamverzorgsters, het kraamcafé, november 2019
**Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl. Een groep van 120 ouders hebben gedurende een maand de Kruidvat NewBorn luiers getest. Maart 2020. 

Redactioneel – Offer- Multivitamine

Multivitamine

Biologisch actieve vormen van vitamine B2, B6, foliumzuur en B12
Shop nu