Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Dit is de reden dat een babyhuid zo kwetsbaar is (én tips hoe je 'm goed verzorgt)

Niets zo zacht als de huid van je baby. Maar een babyhuid is ook kwetsbaar. Hij is nog niet volledig beschermd en dus extra gevoelig. Daarom is het belangrijk om z’n huid zo mild mogelijk te verzorgen. Met deze tips pak je dat slim aan.

Ouders van Nu samen met Zwitsal

Gevoelige huid

De babyhuid is veel gevoeliger dan de huid van een volwassene. De huid is dunner, heeft in de eerste weken een verhoogde pH-waarde en de huidbarrière is nog niet volledig ontwikkeld. Daarnaast zijn de talg- en zweetklieren nog niet volledig ontwikkeld, waardoor de babyhuid sneller uitdroogt en minder beschermd is.

Badsessies

Omdat de huid zo gevoelig is, is goede, milde verzorging belangrijk. Hierbij moet je bijvoorbeeld proberen om uitdroging te voorkomen. Elke dag in bad hoeft niet, sterker nog: (warm) water droogt de huid uit. Twee tot drie keer per week badderen in lauwwarm water is voldoende. Dep je baby’s huid – en vooral de huidplooitjes – goed droog met een hydrofiele doek. Die neemt meer vocht op dan een gewone handdoek.

Babybillen verzorgen

Babybillen zitten het grootste deel van de dag in een luier en komen in contact met de bijtende stoffen van poep en plas. Daarom is de huid goed schoonhouden en verzorgen tussen de badjes in heel belangrijk. Verschoon je baby regelmatig – het liefst zo snel mogelijk – en maak de huid elke keer goed schoon met milde, verzorgende babydoekjes, zoals de Zwitsal water & care babydoekjes.

In z’n blootje

Voor je baby – én de gevoelige babyhuid – is het fijn om af en toe bloot te liggen. Zo kan hij lekker vrij bewegen en kan de huid goed ademen en opdrogen. Extra fijn: met warme handen je baby masseren. Dat is goed voor jullie hechting, maar ook voor het immuunsysteem, de bloedsomloop en de spijsvertering van je baby. Bovendien slaapt je baby langer en dieper na een ontspannen babymassage. Als je je baby bloot legt, zorg dan wel altijd dat het lekker warm in de kamer is.

Babydoekjes bij de hand

Bij vieze handjes, voor z’n gezicht en als je de luier verschoont: om de huid van je baby schoon en fris te houden zijn babydoekjes onmisbaar. Daarbij is het goed om voor milde babydoekjes te gaan met extra verzorgende bestanddelen.