Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Waarom een goede hechting zo belangrijk is voor je kind

Als je baby zich goed aan je hecht, voelt hij zich veilig bij je en weet hij dat jij er altijd voor hem bent. Die band tussen jullie werkt overigens twee kanten op. Ook jij hecht je steeds meer aan je kind. Dat gevoel dat je voor hem door het vuur gaat en ‘m wel kan opeten, zo lief is-ie. Het zijn allemaal tekenen van een veilige hechting. En dat is alleen maar een fijn teken, want een goede hechting is heel belangrijk.

Ouders van Nu samen met Noppies

Emotioneel sterk

Als je kind goed gehecht is, weet hij dat jij er voor hem bent met liefde en alle zorg die hij nodig heeft. Ook helpt het je kind om met zijn emoties om te gaan en zich aan anderen te hechten. Dit heeft hij nodig voor het aangaan van gezonde relaties. Als kind maar zeker ook als hij straks volwassen is.

Boordevol zelfvertrouwen

Een veilige hechting stimuleert de nieuwsgierigheid en leergierigheid van je kind. Hij ontwikkelt voldoende zelfvertrouwen om nieuwe situaties aan te gaan en dingen opnieuw te proberen als dit de eerste keer niet lukt. Lukt het de keer daarop wél, dan geeft dit zijn zelfvertrouwen opnieuw een boost.

Lichamelijk gezond

Een kind dat veilig gehecht is, heeft het vermogen om met moeilijke situaties en stress om te gaan. En minder stress helpt bij het ontwikkelen van een sterk immuunsysteem. Het zorgt ervoor dat je kind goed kan slapen en zo elke nacht weer oplaadt voor een dag vol spelen, leren en groeien.

Niet vanzelfsprekend

Een veilige hechting is niet altijd vanzelfsprekend. Soms kunnen er problemen zijn bij je kind of jezelf, die het opbouwen van een veilige hechting in de weg staan. Blijf daarom altijd investeren in de hechtingsrelatie met je kind. Door veel te communiceren met je baby, door actief te kijken en reageren op de signalen van je baby en er vooral te zijn voor je kind. En natuurlijk ook door goed voor jezelf te zorgen.

Shop de Noppies-collectie voor Babywerk

Om Babywerk te steunen heeft Noppies een collectie gelanceerd waarvan de totale opbrengst naar Stichting Babywerk gaat. Shop deze fijne outfits voor je baby!

Noppies voor Babywerk

Noppies wil graag bijdragen aan de veerkracht van jonge ouders en daarmee een veilige hechting tussen ouder en kind stimuleren. Want ieder kind verdient een veilige basis en alle ouders verdienen het vertrouwen dat ze het goed (genoeg) doen. Samen met Stichting Babywerk verspreidt Noppies kennis en informatie om zo een veilige hechting tussen ouder en kind te stimuleren.

*Babywerk werkt zonder winstoogmerk en gebruikt giften, donaties en subsidies voor de ontwikkeling van nieuwe producten voor ouders