Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Waarom een overlijdensrisicoverzekering onmisbaar is, zéker als je kinderen hebt

Het is iets waar je liever niet over wilt nadenken, maar mocht je komen te overlijden, dan wil je voorkomen dat je nabestaanden achterblijven met financiële zorgen. Zeker met kinderen is het belangrijk om die zaken goed te regelen. Daarom op een rij waarom een overlijdensrisicoverzekering zo belangrijk is.

Ouders van Nu samen met Interpolis
1 op de 4 heeft deze verzekering (nog) niet

Wij waren benieuwd hoeveel mensen in onze community een overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten? Via een poll* op onze Instagram gaf 88 procent van de deelnemers aan te weten wat zo’n verzekering inhoudt, maar toch heeft 26 procent deze verzekering zelf niet afgesloten. Terwijl dit zo belangrijk is, zéker als je kinderen hebt. In dit artikel leggen we uit waarom.

*Aan deze poll deden 1.884 deelnemers mee.

Zo werkt een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering waarvoor je maandelijks een premie betaalt. Er wordt eenmalig een bedrag uitgekeerd als je binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Zo kunnen je nabestaanden door als jij er niet meer bent omdat zij met dit bedrag kosten als bijvoorbeeld kinderopvang of huur  kunnen blijven betalen.

Voor wie?

Je sluit deze verzekering af voor je naasten. Dat kunnen je kinderen of je partner zijn, maar het kan ook om andere nabestaanden gaan, zoals een zakelijk partner. Je geeft zelf aan wie het uit te keren bedrag ontvangt. Zeker met kinderen is het fijn als je je naasten financieel kunt ontzorgen, zodat er niet nog meer hoeft te veranderen als jij er niet meer bent.

Voor de kinderen

Met de uitkering kan jouw partner bijvoorbeeld de kosten voor de kinderopvang blijven betalen. Zo ontstaan daar geen financiële zorgen over en kunnen je kinderen naar hun vertrouwde opvang blijven gaan. Daarnaast kan de uitkering de kosten dekken van sportclubs en andere hobby’s, abonnementen en schoolreisjes. Wel zo fijn als dat allemaal door kan blijven gaan.

Voor de hypotheek of de huur

Als je een koophuis hebt is het fijn als de hypotheek doorbetaald kan worden, mocht jij er niet meer zijn. Maar ook als je huurt is financiële steun heel welkom. Zo kan je partner de huur blijven betalen en kunnen je kinderen in hun eigen huis blijven wonen, waar hun herinneringen met jou liggen.

Voor later

Als je overlijdt, ligt er voor je kinderen nog een hele toekomst in het verschiet. Misschien willen zij hun rijbewijs halen, reizen en studeren. Met een overlijdensrisicoverzekering help je je kinderen om deze wensen te realiseren. Zo draag jij – ook als je er niet meer bent– bij aan een mooie toekomst.

Kleine investering

Bij veel mensen bestaat het idee dat het kostbaar is om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Niet is minder waar. Al voor een paar euro per maand kun je je partner en kinderen financieel ondersteunen als jij er straks misschien niet meer bent.

Redactioneel – Offer – Peuterbedden

Peuterbedden

Tussenstap van ledikant naar groot bed
Bekijk ze hier