8x waarom je als moeder juist tijd moet maken voor vriendschap

Als je eenmaal kinderen hebt, dan schiet je sociale leven er nog wel eens bij in. Zonde, want vriendschap is juist superbelangrijk in je drukke leven als moeder. Dat vinden ze ook bij Van de Boom. Voor hen is vriendschap ‘vriendsap’. Want af en toe een lekker glas sap met je vrienden doet je goed, zodat je er daarna weer helemaal voor je gezin kan zijn.

 

Ouders van Nu samen met Van de Boom

1. De waarde van vriendsap

Een weekendje weg met je gezin of op citytrip met vriendinnen? Hoewel het best een geregel is om iedereen thuis achter te laten en je ook graag leuke dingen doet met de kinderen, is het volgens de Michigan State University goed om op z’n tijd te kiezen voor een uitje met je vriendinnen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je met sterke vriendsappen langer én gezonder leeft. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet ook heel gelukkig wordt van je geliefde en je kinderen, maar onderschat de waarde van vriendsappen niet.

2. Energieboost

Wie investeert in goed gezelschap profiteert daar de rest van zijn leven van. Je leeft niet alleen langer, maar sociale contacten houden je ook scherp. Helemaal met jonge kinderen heb je het af en toe echt nodig om iets voor jezelf te doen, even uit de moederrol te stappen en een positieve energieboost te krijgen. Van ‘energievretende’ vriendinnen kun je beter afscheid nemen nu je tijd beperkt is. Het is belangrijk dat je juist energie krijgt van vriendsap. Een Van de Boom powersapje helpt daar trouwens ook goed bij!

3. Investeer in vriendschappen

Vriendsap moet je onderhouden. Zorg dus dat je leven vol goed ‘gezelsap’ zit en doe regelmatig leuke dingen samen. Ontdek een nieuwe stad of nodig mensen thuis uit voor een feestje of brunch. Sta ook open voor nieuwe vrienden: neem een sportlidmaatsap of nodig die ene leuke moeder van de crèche eens uit voor een kop koffie of een sapje.

4. In balans

Goede vriendinnen en vrienden zijn natuurlijk niet het enige dat je nodig hebt voor een gezond en gelukkig leven. Om je fit te voelen is het belangrijk om ook gezond te eten en te drinken en voldoende te bewegen. Combineer je een gezonde levensstijl met een fijn gezin en je goede vrienden, dan is je leven in balans en kan je de wereld aan.

5. Daag je brein uit

Van nieuwe dingen leren blijf je mentaal fit. En samen nieuwe dingen leren is natuurlijk éxtra leuk. Pak bijvoorbeeld met een goede vriendin een vreemde taal of een muziekinstrument op, neem danslessen of volg eens een kookworkshop.

6. Ga er op uit

Frisse lucht en beweging zijn goed voor elk mens. Maak hier dus tijd voor! Samen met een goede vriend of vriendin is het nog leuker om op pad te gaan. En bijkletsen kan natuurlijk net zo goed tijdens een stevige wandeling als tijdens een kop koffie. Daarnaast helpt een avondje zonder televisie, What-sap of tablet je sneller om in slaap te vallen.

7. Slaap voldoende

Je lichaam heeft tussen de zeven en negen uur slaap nodig, zodat het zich kan herstellen. Maar met kleine kinderen is dat nogal eens een uitdaging. Probeer daarom overdag wat slaap in te halen als je een slechte nacht hebt gehad. Ga bijvoorbeeld even liggen als je kind ’s middags een dutje doet. Daarnaast helpt een avondje zonder televisie, telefoon of tablet je om sneller in slaap te vallen.

8. Ga voor fruit

Tijdens een zwangersap is het voor veel vrouwen vanzelfsprekend om gezond te eten, met extra fruit of een gezond drankje. Maar ook als je geen rekening meer hoeft te houden met de baby in je buik of met borstvoeding is het belangrijk om je lijf goed te verzorgen en voor gezonde voeding te gaan. Met de sappen en siropen van Van de Boom zit je goed. Zo krijg je namelijk al het goede van fruit binnen, zonder kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen. En met 30 procent minder suiker. Dat is pas écht lekker leven.

Recept voor Vriendsap

Welke stappen je ook zet om langer en gezonder te leven, een sapje drinken met je vrienden is altijd een goed idee. De sappen & siropen van Van de Boom zijn namelijk vol van smaak en bevatten 30% minder suiker. Ook ideaal voor een grote kan limonade voor de kinderen. Van de Boom vind je gewoon in de supermarktsappen. Sorry, - schappen. Check meteen hieronder even het recept voor 'vriendsap'.

tip