Zwitsal baby

Wat te doen bij luieruitslag?

Niet helemaal te voorkomen, maar gelukkig wel heel goed te verzachten: luieruitslag. Zeker als na 6 maanden de tandjes beginnen door te komen krijgt je kind hier mogelijk last van. Gebruik deze tips om de babybillen zo goed mogelijk te verzorgen bij luieruitslag.

Ouders van Nu samen met Zwitsal

Luieruitslag: wat is het?

Veel baby’s hebben er last van. Op de plekken die door de luiers afgedekt worden komt de huid in contact met urine en ontlasting. De bijtende stoffen hierin irriteren de huid. Wanneer de zuurgraad van de poep verandert bij het doorkomen van de eerste tanden lijkt het te verergeren. De huid wordt rood, vlekkerig en schraal en er kunnen zelfs open, vochtige plekken ontstaan die op schaafwonden lijken. Het is gelukkig niet gevaarlijk, maar wel heel vervelend. Het kan flink jeuken en pijn gaan doen. Belangrijk dus om het goed te verzorgen.

Zo verzorg je de huid bij luieruitslag

  1. Verschoon de luier van je baby regelmatig. Hoe korter de billen in aanraking komen met vocht en ontlasting, hoe beter.
  2. Maak de billen na een poepbroek goed schoon, het liefst met een washandje en alleen water, zonder zeep dus. Maak daarna goed droog met een hydrofiel.
  3. Gebruik luiers die de huid langer droog houden en gemaakt zijn van zacht materiaal.
  4. Laat je kind af en toe met de billen bloot liggen. Zo drogen de plooien goed en krijgt de huid kans om te herstellen.
  5. Smeer de huid (dun) in met zinkzalf. Dit beschermt de huid tegen vocht en draagt bij aan het herstel. De zinkzalf van Zwitsal geeft onmiddellijk verlichting, helpt de huid direct te herstellen en beschermt de huid tegen irritatie.
  6. Gebruik alleen milde, hypoallergene en pH-neutrale huidproducten zonder alcohol. Alle producten van Zwitsal kun je veilig gebruiken voor je baby. Dus ook bij luieruitslag.
  7. Gebruik bij luieruitslag billendoekjes zonder parfum. Parfum kan de verstoorde huid extra irriteren. De milde billendoekjes voor een gevoelig huidje van Zwitsal zijn parfumvrij en hypoallergeen. Je kunt ze dus veilig gebruiken.

Bekijk hier alle producten van Zwitsal voor de verzorging van babybillen.