Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Welk type kinderwagen past bij jou?

Er zijn zoveel kinderwagens te koop, dat het behoorlijk lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Babypark vertelt je daarom graag wat de verschillen zijn tussen alle kinderwagens.

Ouders van Nu samen met Babypark

Het is belangrijk om een goede keuze te maken als je een kinderwagen koopt. Het eerste jaar wandel je er snel meer dan duizend kilometer mee. En wat voor de één een fijne kinderwagen is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Hieronder onderscheiden we vijf typen kinderwagens.

De city kinderwagen: perfect voor in de stad

De city kinderwagen is ideaal voor stadsmensen. Een city kinderwagen is smal en wendbaar zodat je gemakkelijk door krappe steegjes en smalle winkelpaden kunt wandelen. Bovendien is een city kinderwagen licht en compact zodat je de kinderwagen heel makkelijk mee kunt nemen. In het vliegtuig of het openbaar vervoer bijvoorbeeld. Het maximale gewicht van een city kinderwagen is 9,5 kg.

Kinderwagens uit deze categorie zijn bijvoorbeeld de Maxi-Cosi Stella , de Bugaboo Bee en de Easywalker Mosey.

Maxi-Cosi-StellaMaxi-Cosi Stella

De lifestyle kinderwagen: voor dagelijks gebruik

Ben je van plan om de kinderwagen dagelijks te gaan gebruiken? Dan is een lifestyle kinderwagen iets voor jou. Deze kinderwagens hebben meer rijcomfort, meer boodschappenruimte en een grotere reiswieg dan city kinderwagens. Daar tegenover staat dat lifestyle kinderwagens zwaarder zijn en iets minder soepel sturen doordat de kinderwagens voorzien zijn van grotere banden. Door deze redelijk grote wielen zijn de lifestyle kinderwagens geschikt voor verschillende ondergronden.

Kinderwagens uit deze categorie zijn bijvoorbeeld de Joolz Day, de Bugaboo Cameleon, de Dubatti One en de Mutsy Igo.

Joolz-Day-DiscoveryJoolz Day Discovery

De single/duo kinderwagen: ideaal bij gezinsuitbreiding

Een single/duo kinderwagen is ideaal bij gezinsuitbreiding. Deze kinderwagens zijn namelijk met een extra zitje in een handomdraai om te bouwen van een single naar een duo kinderwagen. Afhankelijk van de kinderwagen kun je zo twee kinderen naast elkaar, achter elkaar of onder elkaar vervoeren. Ten opzichte van een tweelingkinderwagen heeft een single/duo kinderwagen als pluspunt dat deze ook uitstekend als enkele kinderwagen te gebruiken is. Single/duo kinderwagens hebben een extra grote boodschappenmand en zijn iets minder licht en compact als kinderwagens uit de categorie lifestyle en city.

Kinderwagens uit deze categorie zijn bijvoorbeeld de Bugaboo Donkey, de Joolz Geo en de UPPAbaby Vista.

De all terrain kinderwagen: geschikt voor bos en strand

Ben jij vaak te vinden in het bos of op het strand? Wanneer je met je kind deze plekken wil bezoeken, is een all terrain kinderwagen iets voor jou. Ook wanneer je een hond hebt, is dit type kinderwagen ideaal. De all terrain kinderwagen heeft vier grote wielen waardoor je ook op ruwer terrein uitstekend uit de voeten kunt. De wagens hebben een robuust en stevig frame en kunnen tegen een stootje.

Kinderwagens uit deze categorie zijn bijvoorbeeld de Mountain Buggy Urban Jungle, de Bugaboo Buffalo en de Dubatti One.

De design kinderwagen: om je kind stijlvol te vervoeren

Vind je het design van de kinderwagen erg belangrijk? Als je stijlvol met je kind op pad wil gaan en een uitgesproken smaak hebt, is een design kinderwagen aan jou besteed. De kinderwagens zijn van goede kwaliteit en laten jou én je kind stralen.

Kinderwagens uit deze categorie zijn bijvoorbeeld de Quinny Moodd en de Mima Xari.

Kidsriver_2Kidsriver Daya

Hopelijk heb je door het onderscheiden van deze vijf typen kinderwagens een beter beeld gekregen van het grote aanbod en hebben we je verder geholpen in de keuze naar de wagen die het beste bij jou past.