Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Welke luier past bij jouw kind?

Een luier is toch maar gewoon een luier? Nou euhm, er zijn nogal wat merken, maten, prijzen, soorten en noem maar op. Dat maakt de keuze er natuurlijk niet makkelijker op. Gelukkig is er voor elke baby en peuter wel een goede luier te vinden, die ook nog is afgestemd op de fase waarin hij zit. Maar waar moet je op letten? Het Ouders van Nu-testpanel* geeft tips.

Ouders van Nu samen met Kruidvat

Voor de allerkleinsten

Voor de meeste newborns begin je bij luiermaat 1 of 2. Maar het kan natuurlijk zijn dat jouw baby iets eerder ter wereld komt, of een laag geboortegewicht heeft. Dan wil je alsnog een luier die goed aansluit om zijn billen, benen, rug en buik. Goed om te weten: Kruidvat heeft als enige een maatje 0 in het assortiment. Handig, toch?

Oeps, een poepexplosie

De ene baby heeft het extremer dan de ander: spuitluiers. Soms kan de poep helemaal tot halverwege z’n rug komen. Wat je daartegen kunt doen? Kies voor een luier met een extra hoge rugsluiting. Hierdoor kun je de ‘explosie’ enigszins beperken. Weet je trouwens waarom rompers een enveloppehals hebben? Juist, zodat je ‘m niet over je baby’s hoofd hoeft te trekken, maar via z’n schouders naar beneden kunt rollen.

Wist je dat 94% van de testers vindt dat door het hoge rugelastiek de Kruidvat Luiers een goede pasvorm hebben en mooi aansluiten? **

Wat een goede koop!

Luiers zijn natuurlijk een flinke kostenpost. Zeker als je meerdere kinderen in de luiers hebt. Dan is het fijn dat je toch kunt besparen, zonder in te leveren op kwaliteit. Uit onderzoek van het Ouders van Nu-testpanel blijkt dat 9 van de 10 ouders (de vernieuwde) Kruidvat Luiers aanraadt**. Want: ze zijn zacht, flexibel en houden je baby langdurig droog. Perfect voor elke fase en leeftijd. En: daarbij houd je ook nog geld over, vanaf de allereerste luier tot het laatste luierbroekje. Fijn besparen toch?

Maatje groter?

Alle luiers moeten doen waarvoor ze bedoeld zijn: vocht absorberen en zorgen dat jouw baby droog blijft. Lekt je baby toch door? Check even of je baby nog wel de juiste maat draagt. Dit beschermt hem het beste tegen lekkages. Handig: sommige luiers – waaronder die van Kruidvat – hebben een indicatie op de voorkant voor de maat. Als je de plakkers niet meer op de buik van je baby kunt plakken, maar meer aan de zijkant, is het tijd voor een grotere maat.

Marloes (36): ‘Ze zijn een stuk dunner dan de luiers die ik altijd heb, maar ze absorberen echt super! Geen enkel ongelukje gehad, wat nog weleens gebeurde met de luiers die wij normaal hadden’  

En kruipen maar

Een goede pasvorm is vanaf het begin belangrijk, maar al helemaal als je baby beweeglijker wordt en op avontuur door de woonkamer gaat. Dan wil je een luier die ook tijdens het tijgeren en kruipen goed aansluit om de benen, buik en de rug om lekkages te voorkomen. Een flexibele luier die met je baby meebeweegt – en ook fijn aansluit – is dan mooi meegenomen.

Esther (40): ‘Fijne goed passende luier voor onze tweelingdochters van 10,5 maanden. Ik vind ze mooi dun en ze absorberen erg goed. Tijdens de kruipavonturen en in de nacht blijven de meiden ook goed droog (…). ‘

Broekje aan, broekje uit

Is de fase aangebroken waarin je alles uit de kast moet trekken om hem een schone luier aan te trekken? Dan is een luierbroekje een uitkomst. Zo hoeft je kind tijdens het verschonen niet per se stil te liggen en hijs je hem binnen een paar seconden in een nieuwe luier. Ook is een luierbroekje een perfecte stap naar zindelijkheid. Het broekje gaat makkelijk aan en uit, zodat je je peuter snel op de ‘cee’ of het potje kunt zetten.

Irene (36): ‘Handig met zindelijk worden, makkelijk aan te trekken, vooral als je kind niet meer wil liggen.’

Ruilen zonder kassabon

Als je eenmaal je favoriete luiers hebt gevonden, snappen we dat je flink inslaat. Maar bedenk: je baby groeit die eerste weken als kool. Voordat je het weet, ben je toe aan een nieuwe maat. Gelukkig is het bij Kruidvat nooit een probleem om je ongeopende verpakkingen om te ruilen voor een nieuwe maat. Zelfs zonder kassabon. Check hier welke winkel het dichtst bij jou in de buurt is.

* Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl. 108 ouders hebben gedurende een maand de vernieuwde Kruidvat 3 Midi Luiers. April 2020.
** Dit percentage geldt voor vernieuwde Kruidvat NewBorn Luiers en Kruidvat 3 Midi Luiers.