Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Welke wieg past bij jou?

Een van de meest essentiële items die je moet aanschaffen als er een baby op komst is, is natuurlijk een wieg of een ledikant. Maar wist je dat je verschillende opties hebt als je voor een wieg kiest?

Ouders van Nu samen met Babypark

Veilige slaapplaats

Een wieg of een ledikant van 60 x 120 cm is een veilige slaapplaats voor een pasgeboren baby, maar de meeste baby’s slapen de eerste maanden in een wieg met een afmeting van ongeveer 40 x 80 cm. Door deze compacte afmetingen kan je kind zich sneller goed op temperatuur houden. Bovendien geeft de wieg een knus en comfortabel gevoel. Kies hier de wieg die het best bij jou en je kind past.

Een ‘gewone’ wieg

De meestgekozen wieg is een rechthoekige variant op smalle pootjes met afmetingen van 40 x 80 cm. Het voordeel van een compact wiegje is dat je hiervoor waarschijnlijk plaats vrij kunt maken op je eigen slaapkamer zodat je baby de eerste periode dicht bij jou kan slapen.

artikel wieg

Mozeswieg

Zoek je een stijlvolle en knusse wieg voor je baby, dan is een mozeswiegje een goede optie. Het grote voordeel van zo’n draagbare wieg is dat je deze op iedere gewenste plaats kunt gebruiken. Op een standaard naast je eigen bed, in de box of in het ledikant op de babykamer. Mozeswiegjes bieden door de opstaande rand nog meer geborgenheid.

Schommelwieg

Een schommelwieg is een extra schattige (en handige!) slaapplaats voor je baby. Door een duwtje tegen de wieg te geven begint die zachtjes te schommelen wat je kind een veilig gevoel geeft. In de baarmoeder raakt je baby tenslotte gewend aan schommelingen en bewegingen, dus in een schommelwieg zal je kind snel tot rust komen.

Draagwieg

Het grote voordeel van een draagwieg is dat je deze op iedere gewenste plaats kunt gebruiken. Op een standaard naast je eigen bed, in de box of in het ledikant op de babykamer. Bovendien kun je een draagwieg gemakkelijk meenemen wanneer je op visite gaat, zodat je kind overal een veilige en bekende slaapplaats heeft.

Hangwieg

Vind jij het leuk om voor een wieg te kiezen die net iets anders dan anders is? Kies voor een hangwieg. Deze bevestig je aan een grote haak aan het plafond of aan een standaard op drie poten. Een hangwieg is dé oplossing bij beperkte ruimte, je kunt een hangwieg namelijk boven het voeteneinde van jouw bed bevestigen. Dit levert je twee grote pluspunten op: je benut de ruimte optimaal en je baby kan dicht bij jou slapen.

Co-sleeper

Co-sleepers worden steeds populairder. Een co-sleeper is een wiegje dat je direct tegen je eigen bed aanschuift en bevestigt. Hierdoor is je baby heel dicht bij je en kun je in bed blijven liggen wanneer je kind je nodig heeft. Ideaal bij nachtvoedingen. Een co-sleeper is een veilige manier om samen met je kindje te slapen.

Tips voor veilig slapen

Een ledikant of een wieg is een veilige slaapplek voor je baby. Daarnaast is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van deze tips om veilig te kunnen slapen:

– Slapen op de rug is de veiligste slaaphouding. Als je baby zich eenmaal zelfstandig en vlot om kan rollen, kan hij zijn eigen slaaphouding bepalen.
– Slaap niet samen met je kind in een bed. Zeker niet de eerste vier maanden. Je kind kan het te warm krijgen door het dekbed, tussen het matras bekneld raken, uit bed vallen of met zijn gezicht tegen kussens aandrukken.
– Kleed je baby niet te warm aan. Zijn voeten en nek moeten aangenaam aanvoelen.
– Zorg voor voldoende frisse lucht in de slaapkamer. De ideale kamertemperatuur is tussen de 16 en 18 graden.
– Maak het dekentje en lakentje stevig en kort – voeten tegen het voeteneinde – op.
– Gebruik de eerste twee jaar geen dekbed. Een kind kan zich gemakkelijk onder of in losliggend beddengoed wurmen.

Corona-maatregelen bij Babypark

Alle Babypark Megastores zijn weer open. Maak een afspraak voor personal shopping of stap vrijblijvend binnen. Uiteraard volgt Babypark nauwlettend het RIVM-beleid en worden voorgeschreven richtlijnen en maatregelen met zorg in acht genomen. Ook is er een duidelijke hygiëne-instructie bij de entree van elk filiaal. Het is ook weer mogelijk om meubels te laten monteren. Bekijk op de website alle tarieven.

Zwangerbox partnerpagina Albert Heijn 2022

Albert Heijn

Bekijk de website