Welke zwangerschapsjeans past bij jou?

Het liefst draag je misschien zo lang mogelijk je normale jeans, maar er komt een moment dat die gaat knellen en je er toch aan moet geloven. Tijd voor een zwangerschapsjeans! Geloof ons: zodra je hem aan hebt, wil je (voorlopig) niet meer anders. Hij zit niet alleen supercomfortabel met je groeiende buik, hij staat je écht goed!

 

OUDERS VAN NU SAMEN MET NOPPIES

Zoektocht naar de perfecte jeans

Zwangerschapsjeans zijn comfortabel met je groeiende buik, maar zien er niet anders uit dan een normale spijkerbroek. Tijdens je zoektocht naar de perfect zwangerschapsjeans draait het daarom vooral om het juiste model en de pasvorm. Want ook als je zwanger bent, wil je er natuurlijk op je mooist uitzien. Komen je billen er goed in uit? Lijken je benen langer? Eigenlijk gelden dezelfde ‘zoekregels’ als wanneer je een normale broek gaat shoppen.

 

Waar kun je nog meer opletten?

  • Het materiaal, want je moet wel goed kunnen blijven bewegen en geen knellende elementen in je jeans hebben. Ook Isabella vindt dat een belangrijke voorwaarde. ‘De stof moet zacht en soepel zijn, zodat de jeans lekker zit en het makkelijk is om hem aan- en uit te trekken. Aankleden is namelijk een heel karwei, nu mijn buik zo is gegroeid. Bovendien wil ik me goed voelen, zodra ik de jeans aantrek. Ik wil in de spiegel kijken en denken: ja, dit ben ik!’
  • Let er goed op dat je een jeans kiest die je goed kunt combineren met je andere kledingstukken. Staan je sneakers er goed onder? Isabelle combineert haar Skinny Avi overdag met een dikke trui of een groot vest. ‘Voor ’s avonds is het mooi om de jeans te combineren met een stijlvolle blouse of feestelijk topje.
  • Breekt het zweet je al uit voordat je de paskamer induikt? Bestel gewoon online een paar broeken en pas die op je gemak door. De broeken waarin je je toch niet prettig voelt, stuur je gewoon terug.
  • Waar je ook nog op kunt letten, is hoe de jeans geproduceerd is. Zoals ook Isabella doet: ‘Nu ik zwanger ben, hecht ik nog meer waarde aan de manier waarop mijn kleding wordt geproduceerd dan voorheen. De Skinny Avi jeans is op een duurzame manier geproduceerd. De Ozone Wash-techniek die gebruikt is, zorgt ervoor dat bij de productie van mijn jeans nauwelijks tot geen water wordt gebruikt. Dat geeft mij een extra fijn gevoel als ik deze jeans draag.’

Doe de zwangerschapsjeans-test

Benieuwd welke zwangerschapsjeans het beste bij jou past? Doe hieronder de test!