Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Zo laten we de wereld mooier achter voor onze (klein)kinderen

Natuurlijk hoop je voor de toekomst van je kind dat hij gelukkig wordt en gezond blijft. Maar ook dat hij opgroeit in een duurzame maatschappij. Door het produceren van fossielvrije energie draagt Vattenfall daaraan bij. Maar hoe werkt dat precies? Hieronder wordt het uitgelegd!

Ouders van Nu samen met Vattenfall

Om te beginnen moet er voor echt groene energie échte grote stappen worden gezet. Het gaat namelijk niet vanzelf. Er moet heel veel gebouwd worden om meer fossielvrije stroom te produceren. Windparken, zonne-parken. Groene productie op grote schaal. Op dit moment wordt slechts 15 procent van de groene stroom die verkocht wordt in Nederland in ons eigen land opgewekt. Dat is te weinig om alle huishoudens van fossiele stroom te voorzien. Wat is ervoor nodig om voldoende in Nederland opgewekte groene stroom te krijgen?

Bouwen van grote windparken

Een belangrijk voordeel van wind op zee is de hogere productiefactor waarmee groene stroom wordt opgewerkt. Dit komt omdat het op zee meestal harder waait dan op land. Er wordt de komende jaren dan ook hard gewerkt aan windmolenparken op zee. Zo werkt Vattenfall aan het grootste windpark op zee ter wereld. Dit enorme park kan binnen een aantal jaren 2 tot 3 miljoen huishoudens van groene stroom voorzien. Het is ook het eerste windmolenpark dat gebouwd wordt zónder subsidie van de overheid. Het is belangrijk dat de prijs van deze nieuw geproduceerde stroom lager ligt dan die van grijze stroom.

Energie opwekken uit zon

Ook zonne-energie speelt een belangrijke rol bij het opwekken van schone stroom. Denk aan zonnepanelen. Misschien heb je er wel een paar op je dak liggen of overweeg je dat te doen in de toekomst. Daarnaast zijn er ook grote zonneprojecten. Er worden bijvoorbeeld zonneparken gebouwd bij de windmolenparken op land zoals in de Wieringermeer en op locaties als Eemshaven, Hemweg en Velsen. Dat bespaart ruimte en is ook efficiënt: de parken maken gebruik van bestaande infrastructuur en huidige aansluitingen op het energienet.

Fossielvrije oplossingen

Een fossielvrij leven gaat overigens veel verder dan het opwekken van groene stroom. Het houdt ook in dat alles waar je gebruik van maakt om te wonen, reizen en werken zonder fossiele brandstoffen geproduceerd en vervoerd wordt. De doelstelling van Vattenfall is om dit binnen één generatie voor elkaar te krijgen. Zo werkt Vattenfall ook samen met industrieën en andere bedrijven aan slimme en betaalbare oplossingen. Samen ontwikkelen ze CO2-vrije brandstoffen voor de industrie, elektrificeren ze processen in de transportsector, staal- en betonindustrie. Zodat er grotere stappen worden genomen richting een fossielvrij leven. En zodat volgende generaties een mooie toekomst tegemoet gaan.

Ouders van Nu product – Leren luiertas cognac

Burkely

Leren luiertas Burkely

€99,95
Bestel nu