Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7 tips: zo blijft het hele gezin gezond in de winter

Van goed handen wassen tot schone lakens en de najaarsschoonmaak. Met deze tips zet je je schrap tegen de koude winter.

Ouders van Nu samen met Probactiol®
 1. Handen wassen

  Na een dag speelgoed delen en hand-in-hand lopen met vriendjes is het verstandig om meteen bij thuiskomst de handen van je kind te wassen. Dus de jas op de kapstok en die handen onder de kraan. Vergeet ook die van jezelf niet.

 2. Schoenen uit

  Om hondenpoep loop je nog wel met een boog heen, maar verder let je er meestal niet echt op wat je met je schoenen aanraakt. Laat daarom iedereen z’n schoenen bij de deur zetten.

 3. Najaarsschoonmaak

  Je huis helemaal schoon houden is haast onmogelijk. Naast het handen wassen is het slim om deurklinken, tafels, tablets en speelgoed goed af te nemen.

 4. Schone lakens

  Het is verstandig om te zorgen voor schoon en fris beddengoed. Verschoon in de winter dus in ieder geval eens per week al het beddengoed.

 5. Tandenborstels apart

  Vaak staan alle tandenborstels gezellig bij elkaar in een glaasje. Het is hygiënischer om ze apart van elkaar te houden!

 6. Raam open

  Als het buiten kouder wordt zijn we geneigd om de deuren en ramen dicht te houden en lekker warm binnen te zitten. Zeker in goed geïsoleerde, nieuwe huizen krijgt frisse lucht nauwelijks de kans binnen te komen. Zaak dus om elke dag alle ruimtes in huis te luchten.

 7. Speel en eet je fit

  Een paar uur per dag buitenspelen helpt je kind om fit de winter door te komen. Kleed iedereen dus warm aan en ga de deur uit. Het liefst zo vaak mogelijk! Eet daarnaast voldoende (seizoens)groenten om alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt binnen te krijgen en je immuunsysteem te ondersteunen.

KAG-nr.: 3187-1218-2136