Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

‘Xem zat oververmoeid aan tafel’

Xem (1,5) is een goede slaper, alleen merkt zijn moeder Jessica wel dat zijn slaapritme overdag opeens verandert. ‘Op één slaapje redt hij het vaak nog nét niet.’ 
Ouders van Nu samen met Partou

We zitten met Xem echt in de overgangsfase van twee naar één slaapje per dag. Bij ons thuis en bij opa en oma slaapt hij inmiddels een keer. We doen hem dan rond 11.00 uur naar bed. Hij slaapt dan anderhalf tot twee uur. Maar op het kinderdagverblijf, waar hij twee dagen naartoe gaat, leggen ze hem pas rond 12.30 uur in bed. Dat vonden we best lastig, omdat we dan geregeld een oververmoeid jongetje mee naar huis namen. Hij wilde dan niet meer eten, kreeg driftbuien en was doodop. En ja, waar doe je dan goed aan?

Slaapstruggles

Het is fijn om dit soort dingen te bespreken met Mady, een van Xems vaste juffen. We zagen echt dat Xem zichzelf in de weg zat doordat hij waarschijnlijk al te moe was tegen de tijd dat hij in bed werd gelegd. Plus de prikkels natuurlijk. Op de dagen dat hij thuis is of bij opa en oma heeft hij daar natuurlijk minder last van, omdat het er een stuk rustiger is.

Even overleggen

Samen met Mady hebben we gekeken naar een goed slaapritme op het kinderdagverblijf. Hij gaat nu samen met de andere kinderen na de lunch, rond half één, naar bed. En slaapt hij dan te kort of houdt hij het toch niet vol de hele middag? Dan krijgen we een appje van Mady of we het goed vinden dat hij aan het einde van de middag nog even gaat liggen. Het gaat altijd in overleg en we bekijken het per dag. Dat is echt heel fijn. Soms redt hij het ook gewoon op één slaapje. Of hij gaat juist wel al in de ochtend naar bed.

Grote grijns

Xem vindt het overigens superleuk bij de Spelemaatjes. En dat is natuurlijk ook de reden dat hij daar in de ochtend niet meer wil slapen. Hij vindt het te gezellig om te spelen met de andere kinderen. Dat zie je ook terug op de foto’s en in de filmpjes die gedeeld worden via de app. Hij heeft altijd een grote grijns op zijn gezicht. Als ik op mijn werk ben en dan zo’n foto zie, word ik daar heel blij van. Je laat toch je ‘alles’ achter.

Lieve juffen

Als we Xem aan het einde van de dag ophalen, wil hij vaak niet eens mee. Dat is voor mij nog zo’n bevestiging dat het een fijne plek is voor Xem. Met lieve juffen op wie hij dol is, die betrokken zijn en altijd met je mee willen denken. Nu over het slapen, maar straks misschien wel over het zindelijk worden.’

Samen zorgen, spelen en groeien

Onze toekomst begint vandaag. Daarom gaat Partou voor de allerbeste kinderopvang in de buurt. Voor jou en je kind. Een fijne plek waar we samen zorgen, samen spelen en samen groeien. Partou en Smallsteps zijn samen verdergegaan als één nieuwe organisatie: Partou. Omdat je samen sterker bent. Vertrouwd en inspirerend voor de kinderen, ouders en onze medewerkers.

Commercieel – Hema – Offer – Peuter dekbedden

Peuter dekbedden

Een zacht, katoenen dekbedovertrek
Shop nu