Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Zo maak je in een handomdraai de leukste Sinterklaas surprise

Met de komst van de Sint is ook het grote knutselfestijn weer in zicht. Zeker als je kind lootjes trekt met zijn klas, betekent dit dat hij aan de slag moet met schaar, stift of papier-maché. Zo’n surprise bedenken en in elkaar zetten is best een uitdaging. Jouw hulp is dan ook onmisbaar. Hier wat handige tips én een video om samen met je kind een geweldige surprise te maken.

Ouders van Nu samen met Bol.com

Om maar meteen met de deur in huis te vallen meteen inspiratie. In deze video maken Norah en Jolie samen met knutselhulp Nienke een Angry Bird surprise van papier maché.

 1. Maak een plan

  Welke naam staat er op het lootje? Wat wil dit klasgenootje graag hebben en wat is zijn grootste hobby? Gebruik deze input voor een plan: een voetbalveld voor de voetbalfanaat, een potlodendoos voor de tekenaar of een nepboek voor de fanatieke lezer.

 2. Verzamel knutselspullen

  Kies een goede basis waar het cadeau in kan, zoals een kartonnen doos. Handige materialen zijn verder: (gekleurd) papier, wc-rolletjes, aluminiumfolie, plakband, watten, lijm en verf. Bedenk dat de surprise heel op school moet aankomen en dus enigszins vervoerbaar moet zijn. Losjes vastgelijmde papieren onderdelen gaan er makkelijk vandoor op een winderig schoolplein.

 3. Eerst het cadeau, dan het knutselen

  Haal eerst het cadeau in huis, voordat je aan het creatieve deel begint. Pak het in, doe het in een doos of koker en bouw de surprise om het pakje heen.

 4. Aan de slag!

  Maak de keukentafel leeg, leg al het knutselmateriaal klaar en knippen en plakken maar!