Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Zo creëer je een ontspannen Sinterklaasfeest (ja, dat kan echt!)

Cadeaus shoppen, schoenen vullen, met de families afstemmen waar het heerlijk avondje gevierd wordt, naar de drukke intocht, snoepgoed scoren… De sinterklaastijd is beregezellig, maar ook best wat werk. Geen stress! Wij helpen je op weg naar een ontspannen sinterklaasfeest.

Ouders van Nu samen met Lidl

Wees maar gerust, m’n kind

Heb je dankzij al jouw fijne jeugdherinneringen – oneindig sinterklaasliedjes zingen, elke avond je schoen zetten en urenlang cadeaus uitpakken – het idee dat het feest nu perfect moet zijn voor je kind? Laat dat vooral los. Kinderen hebben een rijke fantasie, dus voor hen is de hele sinterklaasperiode sowieso magisch. Mislukte zelfgebakken pepernoten, binnen een half uur door alle sintcadeaus heen zijn of Sint nét missen bij de optocht doen daar echt niets aan af.

Strooi dan wat lekkers

Voorbereiding is alles als je een beetje relaxed door de sinterklaasperiode wilt fietsen. Niets stressvoller dan lastminute snoepgoed shoppen of zoeken naar die ene chocoletter voor in de schoen, die overal op is. Maak dus tijdig die lijst met sinterklaasboodschappen en blok momenten in je agenda voor het winkelen.

Pepernoten, pepernoten

Wil je deze sinterklaasperiode zélf aan het bakken slaan? Ga dan voor een recept dat niet kan mislukken. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit supermakkelijke recept voor rocky road met strooigoed. Witte chocolade met pepernoten, sinterklaasschuimpjes, tumtummetjes… heerlijk! Ook fijn: je kunt het bijvoorbeeld een paar dagen voor pakjesavond alvast maken. Scheelt je weer tijd op de dag zelf.

Zou de goede Sint wel komen?

Hoe leuk ook: Sinterklaas kan voor je kind behoorlijk spannend zijn. Zo’n grote, oudere man met mijter en rondspringende Pieten, die ook nog eens bij je thuiskomen als je je schoen gezet hebt, dat is niet niks. Wat helpt: maak het feest voorspelbaar. Hang een kalender op, zodat je kind precies weet wanneer hij z’n schoen mag zetten – en Sint, Piet en Ozosnel dus langskomen – én wanneer het heerlijk avondje er ein-de-lijk is.

Deze sintkalender telt af naar pakjesavond. Print ‘m uit en zet zelf jullie schoenzetmomenten erop!

De zak van Sinterklaas

Dikke kans dat je kind al begint aan een verlanglijstje rond deze tijd. Zo weet je al snel wat hij het allerliefst wil. Maak daar gebruik van. Koop vooruit en plan vervolgens een moment waarop je alleen thuis bent om alles in te pakken. Geloof ons: als je weet dat in de schuur/gangkast/op zolder een zak met cadeautjes voor in de schoen én pakjesavond staat, ga jij als een zenmaster de sinterklaasperiode in.

Ontdek het speel- en snoepgoed van Lidl